جزییات خبر کانون

برگزاری هفتمین همایش عصای سفید به مناسبت روز جهانی معلولین

1399/09/15 |  ثبت کننده : دبیر کانون

کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران هفتمین همایش عصای سفید را مصادف با روز جهانی معلولین به صورت مجازی برگزار کرد.

به گزارش اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران هفتمین همایش عصای سفید را در روز چهارشنبه 12 آذر ماه مصادف با روز جهانی معلولین به صورت برخط برگزار کرد.

این همایش با قرائت قرآن کریم توسط حافظ و قاری نابینا دکتر مسعود حسن‌آبادی آغاز شد. در ابتدای همایش، زهرا علی اکبری دبیر کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی سخنرانی کرد.

دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در این همایش ضمن تبریک به مناسبت روز عصای سفید اظهار کرد: خدمت‌رسانی به عزیزان معلول در دانشگاه تهران دغدغه جدی و همیشگی ما بوده است و اخیراٌ پیوست فرهنگی در خصوص آموزش‌های مجازی تدوین شده و انشالله به زودی تصویب می‌شود.

وی ادامه داد: در فضای آموزش مجازی مسئولین و اعضای هیئت علمی باید شرایط عزیزانی که محدودیت دارند، در نظر بگیرند و این عزیزان بتوانند در کلاس شرکت کنند، یکی از مواردی است که در این پیوست در نظر گرفته شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه کارهای بیشتری باید در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی و... برای شما عزیزان انجام می گرفت اما محدودیت‌ها و موانعی وجود دارد. امیدوارم با گشایش‌هایی که صورت می گیرد نواقصی که در خدمت رسانی به شما عزیزان وجود دارد، برطرف شود.

دکتر سرسنگی با تأکید بر اینکه ما آماده هستیم که بسیاری از کتاب‌های درسی دانشگاه را به صورت گویا تولید کنیم تا همراه دیگر دانشجویان از منابع درسی استفاده کنید، افزود: همچنین به دنبال آن هستیم تا در آینده کتاب‌های مفید برای رشته‌های مختلف و کتاب های غیر درسی در حوزه فرهنگی، هنری و ادبی به صورت گویا آماده کنیم.

وی بیان کرد: در حوزه ورزشی علاقمند هستیم که حضور پررنگ تری داشته باشید و در گذشته به دنبال آن بودیم که جشنواره ورزشی برای عزیزانی که معلولیت جسمانی دارند، برگزار شود. اما اکنون اعلام آمادگی می کنیم حتی افرادی که عضو کانون نیستند، نیازمندی‌های خود را اعلام کنند تا در سال تحصیلی جدید خدمات بیشتری را ارائه دهیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با بیان اینکه در شرایط کرونایی از جهات مختلف برای دانشگاه مشکل ایجاد شده است اما یکی از بزرگترین مزیت‌های این شرایط آموزش از راه دور است، گفت: روی تولید محتوای فرهنگی و اجتماعی برای شما عزیزان کار شده است و شما نیز می‌توانید در این زمینه پیشنهاد دهید، زیرا در این حوزه باید سیستم تعاملی وجود داشته باشد.

دکتر سرسنگی اظهار کرد: تحصیل و فعالیت کاری شما عزیزان با تمام شرایط سختی که وجود دارد، باعث افتخار و ارزنده است. شما بر مشکلی فائق آمدید که بسیاری از افراد در مقابل آن شکست خوردند. شما با اراده قوی و همت عالی مشکلات را پشت سر می گذارید و برای شما عزیزان آرزوی موفقیت دارم.

دکتر حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران در این همایش بیان کرد: امروز افتخار دارم به نمایندگی از دانشگاه تهران روز عصای سفید را تبریک بگویم. دانشگاه تهران مفتخر است که هر ساله درجمعیت دانشگاه تهران عزیزانی با آسیب های بینایی حضور دارند.

وی ادامه داد: دستاورد شما برای ما ستودنی و حاوی یک پیام برای تمام دانشجویان و آحاد جامعه است. باید نگاه مان را به این گروه از افراد تغییر دهیم و فرصت زندگی برابر را برای آنها فراهم کنیم.

معاون دانشجویی دانشگاه تهران در پایان خاطر نشان کرد: شما برای ما سرمایه ارزشمندی هستید و الگویی فرهیخته هستید.

گفتنی است؛ در بخشی از همایش موسیقی‌های هنرمندان نابینا و کم‌بینا  پخش شد. لیلا یوسفی به عنوان یک شاعر نابینا اشعاری را خواند. کلیپ توانمندی‌های آقای سید فاطمی معلم، کشتی‌گیر، بازیگر، تعمیرکار ماشین پرکینز و سازنده و تعمیرکار ساز موسیقی به عنوان یک فرد نابینا پخش شد.

یک پنل تخصصی با موضوع چالش‌های آموزش عالی برای نابینایان با اجرای نگین حیدری فعال حقوق معلولین برگزار شد. در این همایش دکتر رضازاده معاون پژوهشی و فناوری و  مسئول امور دانشجویی سازمان بهزیستی کشور، دکتر منیری معاون صندوق رفاه دانشجویی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز حضور داشتند. مجری این همایش سرکار خانم فاطمه مهری‌خواه دانشجوی نابینای دانشگاه تهران بود.