جزییات خبر انجمن

برگزاری مجموعه رویدادهای رصد توسط انجمن ترویج علم و فناوری

1401/02/21 |  ثبت کننده : دبیر انجمن

انجمن علمی دانشجویی بین‌رشته‌ای ترویج علم و فناوری دانشگاه تهران به مناسبت هفته جهانی نجوم، مجموعه رویدادهای رصد آسمان و آزمایش‌های علمی را برگزار می‌کند.

به گزارش امور سامانه‌ها و روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ انجمن علمی دانشجویی بین‌رشته‌ای ترویج علم و فناوری دانشگاه تهران به مناسبت هفته جهانی نجوم، مجموعه رویدادهای رصد آسمان و آزمایش‌های علمی از 16 تا 23 اردیبهشت ماه در مکان‌های مختلف شهر تهران برگزار می‌شود.

این رویداد روز یکشنبه 18 اردیبهشت ماه و روز دوشنبه 19 اردیبهشت ماه در محوطه‌ دانشگاه تهران و شامگاه آن در کوی دانشگاه برپا شد و تا پایان هفته در مکان‌های مختلف ادامه خواهد داشت.

از برنامه‌های این رویداد می‌توان به رصد آسمان و برگزاری آزمایش‌های علمی اشاره کرد. همچنین رصد خورشید ظهرگاهی در دانشگاه تهران با تلسکوپ اچ‌آلفا انجام شد. در این رصد شراره‌های خورشیدی، لکه‌های خورشیدی و فیلامنت‌های داخل خورشید توسط کارشناس به مخاطبان معرفی شد. در بخش رصد شامگاهی نیز، با تلسکوپ‌های 10 و 12 اینچی به رصد ماه پرداخته شد.

آزمایش‌های علمی در چهار بخش نجوم، زمین‌شناسی، فیزیک و زیست‌شناسی ادامه داشت. از آزمایش‌های علمی فیزیک و نجوم می‌توان به تسلاکویل، گوی شبیه‌ساز ساختار کهکشان و کیهان، کره سیاره مشتری، مشاهده خطوط میدان زیر میکروسکوپ لوپ، مشاهده از نزدیک ساختار تلسکوپ و شبیه‌ساز مغناطیس سیارات اشاره کرد. همچنین در زمینه‌ی زیست‌شناسی با میکروسکوپ لوپ و میکروسکوپ نوری، انواع نمونه‌های مربوط به حشرات و لام‌هایی از انواع مختلف نمونه‌های گیاهی و جانوری مورد بررسی قرار گرفت؛ و در بخش زمین‌شناسی به معرفی انواع کانی‌ها  و بررسی ویژگی‌های شهاب‌سنگ‌ها پرداخته شد.

این غرفه در روز  سه‌شنبه 20 اردیبهشت ماه و روز چهارشنبه 21 اردیبهشت ماه در پارک ملت و پنجشنبه و جمعه 22 و 23 اردیبهشت ماه در محوطه‌ برج میلاد برگزار خواهد شد.  گفتنی است این غرفه با همکاری معاونت‌های اجتماعی و فرهنگی ستاد گردشگری شهرداری تهران، برج میلاد و شهرداری منطقه 3 تهران، موسسه پژوهشی و حقوقی سایه، انجمن نجوم آماتوری ایران، انجمن نجوم و کیهان‌شناسی دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران، کانون نجوم شباهنگ، انجمن علمی‌دانشجویی مدیریت گردشگری دانشگاه تهران و جمعی از کارشناسان حوزه نجوم برگزار شد.

انتهای خبر/