جزییات خبر انجمن

جولاده: انجمن‌های علمی دانشجویی باید به‌صورت گروهی در اکثر حوزه‌ها فعال باشند/فعالیت 180 انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه تهران

1399/08/18 |  ثبت کننده : دبیر انجمن

دبیر دبیران انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه تهران گفت: انجمنی را می‌توان انجمن فعال نامید که بتواند در اکثر حوزه‌ها فعال باشد و با تقسیم‌بندی کار در واحدهای زیر مجموعه و گروه‌های تیمی در فضای علمی، فعالیت‌های مفیدی را انجام دهد.

به گزارش اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ روز 19 آبان به نام انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه تهران نامگذاری شده است، از این رو با جولاده دبیر دبیران انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه به گفتگو پرداختیم.

جولاده درباره نقش و جایگاه انجمن‌های علمی دانشگاه گفت: انجمن های علمی از بدو تأسیس خود به مرکزی برای پرورش استعدادهای علمی، مدیریتی، تقویت نشاط علمی و اجرای برنامه‌های تکمیلی همسو با آموزش‌های دانشگاهی تبدیل شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر 180 انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه تهران وجود دارد که زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مشغول فعالیت هستند و از حمایت‌های مادی و معنوی این معاونت برخوردارند.

جولاده با تأکید بر اینکه نتیجه اعتماد به دانشجویان و زمینه سازی برای شکوفاشدن استعدادهای آنها، برجای ماندن آثاری ارزشمند در زمینه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی بوده است، افزود: انجمن‌های علمی، ادبی وهنری به عنوان یک نهاد مستقل و یکی از هسته‌های تخصصی دانشگاه، نقش اساسی در پیشبرد اهداف علمی و توسعه دانش‌های نوین و تخصصی در دانشگاه‌ها را دارند.

دبیر دبیران انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه تهران درباره اهداف انجمن‌های علمی دانشجویی اظهار کرد: انجمن‌های علمی دانشجویی با هدف کشف و پرورش استعدادهای دانشجویان، ترغیب و تشویق محققان و دانشجویان ممتاز، ارائه خدمات تکمیلی آموزشی و پژوهشی به دانشجویان، فراهم آوردن زمینه‌های مناسب برای فعالیت‌های جمعی علمی و همچنین پرورش دانشجویان برای ورود هر چه بهتر به جامعه و حوزه کاری مربوط به تخصص آنان در آینده، تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه می‌توان به از جمله مزایای فعالیت در انجمن های علمی مانند ایجاد اعتماد به نفس، حمایت از حداقل توانمندی‌ها، زمینه سازی برای انجام کارهای علمی هر چند کوچک، فرهنگ سازی و به‌ویژه ایجاد فرهنگ علمی، کشف استعدادهای دانشجویی، ایجاد فضای نشاط، قراردادن دانشجو در سیر هدف اصلی آموزش عالی و ایجاد روحیه کار گروهی و جمعی اشاره کرد.

جولاده درباره فعالیت‌ انجمن‌های علمی دانشجویی گفت: آموزش، پژوهش توسط انجمن‌های علمی به عنوان تشکل‌های علمی به صورت یک کار تیمی انجام می‌شود، بیان کرد: در این نهادها، آموزش در کنار پژوهش قرار گرفته و با فعالیت‌های تیمی و گروهی در جهت تربیت صحیح علمی گام برداشته می‌شود.

دبیر دبیران انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه تهران تصریح کرد: حوزه‌های فعالیت‌ در انجمن‌های علمی را می‌توان در قالب حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، علمی، تحقیقاتی، فعالیت‌های ترویجی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، مهارتی ـ کاربردی، برگزاری همایش‌ها، سمینارها، کنفرانس‌ها، بازدید‌های علمی و سفرهای تحقیقاتی، تألیف کتاب، فعالیت‌های حوزه IT و ارتباط با صنعت و جامعه تعمیم داد؛ هر چند که فعالیت‌ برای انجمن‌های علمی محدودیتی وجود ندارد و حتی می‌توانند در موارد بیشتری فعالیت داشته باشند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: انجمنی را می‌توان انجمن فعال نامید که بتواند در اکثر حوزه‌ها فعال باشد و با تقسیم‌بندی کار در واحدهای زیر مجموعه و گروه‌های تیمی در فضای علمی، فعالیت‌های مفیدی را انجام دهند.