جزییات خبر انجمن

تقدیراز برگزیدگان دوره‌های دوازدهم و سیزدهم جشنواره ملی حرکت

1400/03/23 |  ثبت کننده : دبیر انجمن

برگزیدگان دوره‌های دوازدهم و سیزدهم جشنواره ملی حرکت امروز بیست و دوم خرداد ماه با حضور رئیس دانشگاه تهران و معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مورد تقدیر قرار گرفتند.

به گزارش دفتر ارتباطات و امور رسانه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ برگزیدگان دوره‌های دوازدهم و سیزدهم جشنواره ملی حرکت امروز بیست و دوم خرداد ماه با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران و دکتر محمدعلی زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مورد تقدیر قرار گرفتند.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در این مراسم اظهار کرد: استفاده از فضای مجازی پس از شیوع کرونا به صورت پررنگ تر در دستور دانشگاه تهران قرار دارد البته نمی‌تواند جایگزین حضور فیزیکی دانشجویان در دانشگاه شود.

وی ادامه داد: در دوران کرونا سیستم‌ها برای دانشجویان و اساتید روان‌تر و آسان‌تر شد و همچنین آموزش‌های لازم برای کارشناسان در سطح دانشگاه در نظر گرفته شد. امیدوارم این سامانه‌ها همچنان مورد استفاده قرار بگیرد و روز به روز از ظرفیت‌های آنها بیشتر استفاده شود.

رئیس دانشگاه تهران درباره پشتیبانی و تقویت فعالیت‌های دانشجویی گفت: ما در ابتدا به دنبال آن هستیم که محیط دانشگاه شاداب‌تر، فعال‌تر و زنده‌تر شود. فعالیت‌های دانشجویی با شیوه‌ها و قالب‌های متفاوت، فضای دانشگاه را جذاب‌تر و بانشاط‌تر می‌کند.

دکتر نیلی احمد آبادی تصریح کرد: فعالیت‌های دانشجویی بخشی از فرآیند آموزش و یادگیری است چراکه آموزش فقط در کلاس درس اتفاق نمی‌افتد بلکه دانشجویان باید آن را تجربه کنند.

وی گفت: فکر نمی‌کنم هیچ دانشگاهی در کشور مانند دانشگاه تهران وسعت و زمینه‌های فعالیت دانشجویان را فراهم کرده باشد. در درجه اول کیفیت فعالیت‌ها برای ما اهمیت دارد؛ فعالیت‌ها دارای چهار جز هستند که شامل ورودی، خروجی، نتیجه و اثربخشی می‌شود، در دانشگاه تهران فقط خروجی اهمیت ندارد بلکه به اثربخشی فعالیت‌ها نیز توجه می‌شود.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه دانشگاه برای دانشجویان بستر و اکوسیستم فراهم و ایجاد می‌کند، افزود: دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌ها را در حد توان که بعضاً حداکثر توان‌مان است را فراهم می‌کنیم اما اجرای آن بر عهده خود شماست.

دکتر نیلی احمد آبادی تاکید کرد: در دانشگاه تهران به دنبال آن هستیم که بروکراسی اداری و مانع‌های مقابل راه دانشجویان برای انجام فعالیت‌ها به حداقل برسد اما در عین حال نهاد دانشگاه مطابق استانداردها باید نظارت کند تا خارج از ضوابط اقدامی صورت نگیرد.

وی با تاکید بر اینکه فعالیت‌های بین رشته‌ای اولویت و سیاست جدی دانشگاه است، اظهار کرد: توصیه می کنم انجمن‌های علمی دانشجویی حوزه فعالیت‌هایشان را گسترده‌تر کنند.  مراکز نوآوری فضای جدیدی را فراهم کرده‌اند تا شما را به بیرون از دانشگاه متصل کنند، از این رو هر چه فعالیت‌های شما اثربخشی بیشتری در جامعه داشته باشد،  خلاقیت و اثربخشی شما نیز بیشتر خواهد شد.

دکتر محمدعلی زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در این مراسم گفت: انجمن‌های علمی دانشجویی به عنوان بزرگترین تشکل علمیِ دانشجویان در سطح دانشگاه تهران هستند. اکنون ۱۸۵ انجمن ثبت شدند و با توجه به انتخاباتی که برگزار شد، ۱۲۳ انجمن علمی دانشجویی در واحدهای مختلف دانشگاه شکل گرفت و این انجمن‌ها به عنوان یک بستر برای فعالیت‌های علمی دانشجویان به صورت گروهی، درکنار بخش آموزش رسمی دانشگاه فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: انجمن‌های علمی دانشجویی فعالیت‌های متعددی را انجام می دهند، از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به ارتقای مهارت‌های تخصصی دانشجویان با برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی، ترویج علم و فناوری و ... اشاره کرد.

دکتر زارع چاهوکی با تاکید بر اینکه تلاش شده است ارتباط بین انجمن‌های علمی دانشجویی با بدنه دانشگاه اعم از حوزه آموزشی، پژوهشی و پارک علم و فناوری تقویت شود، افزود: همچنین با سازمان‌ها و نهادهای خارج از دانشگاه مانند سازمان آموزش و فنی و حرفه‌ای، وزارتخانه‌های مرتبط با حوزه فعالیت‌های انجمن‌های علمی و معاونت علمی ریاست جمهوری ارتباطاتی شکل گرفت تا از ظرفیت‌های مختلفی که وجود دارد، حداکثر بهره مندی را داشته باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در جهت تقویت انجمن‌های ‌بین رشته‌ای و فناور تلاش شده است، گفت: از حمایت‌های ریاست دانشگاه تشکر می‌کنم و همچنین  با توجه به زحمات جناب دکتر سرسنگی اقدامات خوبی شکل گرفت،  که می‌توان به راه‌اندازی سامانه جامع فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، اعطای امتیاز نشریه حرفه‌ای و حمایت از انتشار نشریات دانشگاه اشاره کرد.

وی بیان کرد: به دنبال آن هستیم که تمامی امور مالی تشکل‌های دانشجویی از طریق سامانه سپاری صورت بگیرد زیرا این روند به تقویت انجمن‌های علمی دانشجویی کمک می‌کند.

دکتر زارع چاهوکی در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: خوشبختانه انجمن‌های علمی دانشجویی به حدی از شایستگی رسیدند که می‌توانند رویدادهای متعددی را در سطح ملی و بین‌المللی برگزار کنند. انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران در چندین دوره جشنواره ملی حرکت با تلاش و کوشش خود بیشترین مقام را در بین دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور کسب کردند.

در بخشی از مراسم آرش جولاده و امین صادقی از دبیر دبیران ادواری انجمن‌های علمی دانشگاه تهران، محمد قوشچیان دبیر مجمع دانشگاه تهران و برخی از فعالان حوزه انجمن‌های علمی دانشجویی نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص ارتقای جایگاه انجمن های علمی دانشجویی مطرح کردند.

برای مشاهده اسامی برگزیدگان  دانشگاه تهران در دوره های دوازدهم و سیزدهم جشنواره ملی حرکت روی اینجا کلیک کنید.