وبینار بین المللی «جهان معاصر، ادیان الهی و صلح» برگزار شد

1399/10/18 |  تعداد بازدید : 51 بار

وبینار بین المللی «جهان معاصر، ادیان الهی و صلح» به مناسبت سالروز شهادت سردار سلیمانی ارمغان آورنده صلح به جهان پرآشوب به صورت برخط برگزار شد.

به گزارش اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ وبینار بین المللی «جهان معاصر، ادیان الهی و صلح» به مناسبت سالروز شهادت سردار سلیمانی ارمغان آورنده صلح به جهان پرآشوب امروز چهارشنبه 17 دی ماه به صورت برخط برگزار شد.

** شهید سردار سلیمانی برای استقرار صلح در منطقه و جهان می‌جنگید

در ابتدای وبینار دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران ضمن ابراز خرسندی نسبت به برگزاری این نشست ارزشمند اظهار کرد: یکی از مهم ترین دلایل برگزاری این وبینار شهادت مظلومانه سردار سلیمانی سرباز جهاد مقاومت علیه دشمنان صلح در جهان بود، این اتفاق برای جمهوری اسلامی ایران و حتی جهان اسلام بسیار تلخ بود.

وی با تاکید بر اینکه سردار سلیمانی برای استقرار صلح در منطقه و جهان می‌جنگید و عاقبت در همین مصاف و جنگ جان خود را تقدیم کرد، گفت: شهید سلیمانی می‌جنگید تا با انحراف در دین اسلام مبارزه کند و در مقابل کسانی بایستد که با نام اسلام جنایت می‌کنند و دین رحمت و اسلام را به خشونت متصل می‌کنند. اهمیت شهادت سردار سلیمانی این بود که به دنیا فهماند سربازان اسلام هیچگاه شروع کننده جنگ نبوده و نخواهند بود بلکه همواره برای حکمفرمایی صلح در جهان کوشش کرده اند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در کتاب الهی قرآن عبارتی تحت عنوان امت واحده نام برده شده است و خداوند در آیات متعدد می‌فرمایند که انسان را به شکل امتی واحد خلق کرده ایم و هیچ تفاوتی میان آنها نیست مگر اینکه در تقوای خود تفاوت داشته باشند، افزود: تاکید ادیان الهی و به ویژه اسلام همواره بر این بوده است که بشر یک سر منشأ دارد، انسان ها یک خالق داشته اند و از یک جا آمده اند. اما آن چیزی که امروز به عنوان تفرقه بین انسان ها می بینیم متاسفانه ثمره اندیشه های کژی است که خود را از منشأ وحی دور کرده و به سمت دین زدایی از فضای زندگی بشر گام برداشته است.

دکتر سرسنگی با بیان اینکه برخلاف اندیشه اسلامی و ادیان الهی، برخی از متفکرین غربی همواره بر طبل نفاق و دشمنی کوبیده اند و سعی کردند انسان ها را به قبایل مختلف تقسیم کرده و میان آنها جنگ دائمی برقرار کنند، اکید کرد: فراموش نکردیم هانتینگتون نظریه برخورد تمدن ها را مطرح می‌کند و معتقد است مهم ترین چالش آینده و جنگ نهایی بین اسلام و غرب است. این تفکرات زمینه اسلام هراسی و دور شدن هر چه بیشتر جامعه غربی از حقیقت اسلام را فراهم کرده است و سر منشأ اتفاقاتی شده است که امروز تجلی آن را در جنگ های بزرگ و مصیبت های فراوان در کشورهای مختلف و به ویژه خاورمیانه می بینیم.

وی اظهار کرد: غرب برای تعریف هویت خود یک دیگری از شرق و اسلام ساخته است. برای اینکه خود را برتر و مالک جهان معرفی کند شرق و اسلام را با شدیدترین اتهامات مواجه کرده است. مسلمانان را انسان هایی به دور از تمدن و درگیر خشونت فردی و اجتماعی و ناتوان از گفتمان و برقراری دیالوگ با جهان معرفی می کند. اما خداوند رحمان و رحیم وعده داده است که پیروزی با مستضعفان و شکست با مستکبران است، از این رو امروز تمامی خدعه ها و تعاریف دروغین در مقابل مردم جهان رنگ باخته است.

دکتر سرسنگی ضمن نقد تفکرات غربی نسبت به آزادی و دموکراسی گفت: توجیهات غرب برای حمله به کشورهای دیگر به بهانه ارمغان آوردن دموکراسی و آزادی رنگ باخته است و مردم جهان با چهره واقعی کسانی که همواره بر طبل جنگ با ادیان الهی می کوبند، آشنا شده اند. امروز ماهیت دشمنان اسلام و ادیان الهی بر همگان روشن است و جهان بیش از هر زمان دیگر تشنه معارف دینی است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: این وبینار با هدف تبیین هر چه بیشتر نقش ادیان الهی در آینده بشر و در صلحی فراگیر و پایدار برای جامعه بشر برگزار می شود تا تاکید دیگری باشد بر رحمانیت خالق رحیم و اینکه دین نه تنها عامل خشونت بلکه عاملی بر آشتی انسان ها با یکدیگر است. این حقیقتی است که پشت ابرهای تیره تبلیغات رسانه ای دشمنان ادیان، گاهی به فراموشی سپرده می شود؛ اما هیچگاه خورشید پشت ابر نمی ماند و از طلوع خود دست بر نخواهد داشت.

** شهید سلیمانی بزرگترین استراتژیست نظامی بود

در بخش بعدی نشست دکتر ابومحمد عسگرخانی استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به زبان انگلیسی سخنرانی کرد و اظهار کرد: شهید سلیمانی بزرگترین استراتژیست نظامی و در عین حال مردی اخلاق مدار بود.

وی با اشاره به اینکه شهید سلیمانی بالاترین مرحله انسانیت را داشت و تلاش ایشان در سرکوب و پاکسازی داعش مثال زدنی است، تاکید کرد: بسیاری از قدرت های بزرگ سعیر بر سنگ اندازی داشتند اما در نهایت استراتژی شهید سلیمانی پیروزی شد و توانست بداندیشان داعش را از محیط پاک کند.

**شهید سلیمانی اسطوره ای برای تمام فرماندهان دیگر بود

در بخش دیگری از نشست دکتر محمد علی السعدی استاد دانشگاه بغداد در خصوص «شهادت آگاهانه و نقش آن در دین و صلح» سخنرانی کرد و اظهارکرد: شهید سلیمانی در مقابل قوی ترین قدرت جهان ایستاد و جان خود را در راه مقابله با تفکرات انحرافی فدا کرد.

وی ادامه داد: شهید سلیمانی درس آزادگی و کرامت داد و برای آیندگان به یادگار باقی خواهند ماند. حاج قاسم سلیمانی یک مکتب و اسطوره ای برای تمام فرماندهان دیگر بود. او یک رهبر در میدان و حامی مستضعفان بود.

** شهید سلیمانی در فضای بحران و آشوب اعتقاد به موازنه داشت

در پایان نشست دکتر ابراهیم متقی استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در خصوص تاکتیک های شهید سردار سلیمانی در روند صلح سازی به سخنرانی پرداخت و گفت:  قدرت در تفکر شهید سلیمانی ماهیت منفصل نداشت بلکه ماهیت متصل داشت. اگر اتصال قدرت شکل نمی گرفت اکنون داعش بر تمامی غرب آسیا مسلط بود.

وی ادامه داد: شهید سلیمانی می دانست در فضای بحران و آشوب اعتقاد به موازنه داشت تا کنترل اتفاق افتاد از این رو الگوی رفتاری اش حمایت از بازیگری بود که مورد تهدید قرار می گرفت. بنابراین شهید سلیمانی از 2003 تا 2020 شرایط مناسبی برای موازنه سازی به وجود آورد.

دکتر متقی بیان کرد: شهید سلیمانی معتقد به اعتلاف سازی بود و می دانست اگر در مقابل داعش و حامیان گروه های تکفیری و تروریستی اعتلاف ایجاد نکند، بحران گسترش می یابد. از این رو کشورهایی مانند ترکیه و روسیه در مدار مبارزه با داعش قرار گرفتند.