مراسم بزرگداشت مقام معلم و پاسداشت استاد مطهری در دانشگاه تهران برگزار شد

1401/02/18 |  تعداد بازدید : 45 بار

مراسم بزرگداشت مقام معلم و پاسداشت استاد مرتضی مطهری در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش امور سامانه‌ها و روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ مراسم بزرگداشت مقام معلم و پاسداشت استاد مرتضی مطهری در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران با حضور دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار شد.

دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن گرامیداشت یاد استادان و دانشجویان شهید دانشکده الهیات به ویژه استاد مطهری و شهید دکتر مفتح، گفت: شهید مطهری به عنوان یکی از پیشگامان جریان نواندیشی دینی شناخته می‌شود که اسن جریان از دهه ۳۰ به بعد با سردمداری امام خمینی (ره) به راه افتاد و اتفاقات بزرگی را برای پیروزی انقلاب اسلامی رقم زد.

وی اظهار کرد: در آستانه چهل‌وچهارمین سالگرد استقرار انقلاب شکوهمند ایران اسلامی قرار داریم از این رو باید بیش از گذشته پایه‌های فکری و نظری تأسیس حاکمیت دینی را در آثار بزرگانی همچون شهید مطهری بازخوانی کنیم زیرا شهید مطهری نقش کم‌نظیری را در پیدایش اندیشه انقلاب اسلامی ایفا کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ورود و حضور استاد مطهری در دانشگاه تهران بیان کرد: استاد مطهری در هنگام ورود به دانشگاه تهران با دوگانه مهم «علم و دین» که ساخته نظام تبلیغاتی آن زمان بود، مواجه شد. اما ایشان به عنوان تربیت‌شده مکتب امام صادق (ع)با تکیه بر سلوک عملی خود نشان داد که یک روحانی اصیل متعصب بر مبانی دینی است و حاضر نیست قدمی از مواضع دینی خود عقب‌نشینی کند.

دکتر اسماعیلی درباره اندیشه شهید مطهری نسبت به اهمیت نقش‌آفرینی زنان در جامعه گفت: در دوران پهلوی در مقابله با اندیشه اسلامی، مباحثی مربوط به فعالیت اجتماعی بانوان مطرح می‌شد، اما شهید مطهری این دوگانه فتنه‌انگیز را مهار کرد زیرا شاهد حضور و نقش آفرینی بانوان عفیف و اصیل ایرانی در پیروزی انقلاب اسلامی هستیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: جامعه امروز به شدت نیازمند تفکر و آثار شهید مطهری است زیرا هنوز بخش‌هایی با اصول مطلوبی که استاد مطهری ترسیم کرده اند، فاصله دارد و انشالله با هدایت مقام معظم رهبری به عنوان بزرگترین پرچمدار تفکر نواندیشی دینی، پرچم حسینی انقلاب اسلامی  به دست صاحب زمان (عج) می‌رسد.

دکنر سید محمد مقیمی رییس دانشگاه  تهران ضمن تبریک به مناسبت روز معلم، گفت: افتخار می‌کنیم، روز معلم و استاد به مناسبت روز شهادت عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ثبت شده است البته ایشان باعث افتخار جامعه اسلامی و خانواده بزرگ دانشگاه تهران است و حضور علامه شهید در دانشگاه تهران برگ زرینی است که همواره بر تاریخ دانشکاه تهران می‌درخشد.

‌رئیس دانشگاه تهران افزود: دانشکده الهیات در این بین جایگاه ویژه‌ای دارد. اینجا مَدرس شهید مطهری و آکنده از عطر و بوی دو شهید بزرگوار است. به عنوان کسی که تمام منابع شهید مطهری را مرور کرده‌ و بهره برده‌ام، شخصیت ایشان را از منظر شعار دانشگاه تهران؛ یعنی جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت‌پذیری اجتماعی مرور می‌کنم. اینکه نسبت ایشان با این شعار چیست؟ مفهومی در کارآفرینی داریم با عنوان کارآفرین دانشگاهی که محور دانشگاه کارآفرین است، اعم از اینکه استادان و پژوهشگران دانشگاهی چگونه متولد می‌شوند و چه از این منظر که چه کارکردهایی در محیط دانشگاهی و آکادمیک از خود به جای می‌گذارند.

وی در ادامه تاکید کرد: وقتی این ویژگی‌ها را برای کارآفرین اجتماعی بررسی می‌کنیم، ناخودآگاه شهید مطهری به ذهن متبادر می‌شود. گاهی فکر می‌کنیم که شهید مطهری به دانشگاه آمد و اقبالی داشت و نظرات خود را مطرح کردند ولی نحوه دستیابی به این تریبون برای ما درس‌نوشته‌های زیادی دارد. کارآفرینان تاسیس‌گر و نهادساز هستند و به کارآفرینی اجتماعی تمایل دارند که همه این خصوصیات در علامه مطهری وجود داشت.

رئیس دانشگاه تهران، با تاکید بر اینکه نقش شهید مطهری در آگاهی‌بخشی به جامعه ایران بی‌بدیل بود، گفت: تفکر انتقادی فراتر از نقد و انتقاد است. علامه مطهری اندیشیدن مستقل و منعطف را توامان ایجاد کرد و ما امروز به این نوع اندیشه به شدت در دانشگاه نیازمندیم.

وی ادامه داد: علامه مطهری ریسک‌پذیر بودند وهجمه‌های زیادی به ایشان وارد شد که این خود نشان از خطرپذیری ایشان داشت که این نیز از خصوصیات یک کارآفرین اجتماعی است.

دکتر مقیمی از جمله مصداق‌های جسارت و ریسک‌پذیری شهید مطهری را انتشار مقالات  خود در مجله‌های مختلف با افکار متنوع عنوان کرد و گفت: این باعث می‌شد برخی به ایشان انتقاد کنند که چرا در فلان مجله خاص مطلب می‌نویسند.

رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: ما باید بابت دیدگاه‌های خود هزینه اجتماعی بپردازیم. ما به نظریه رشد ایشان در مدیریت توجه ویژه داریم که با استناد به آیات قرآنی می‌فرمایند بحث رشد فراتر از بلوغ است و ما در نظام اجتماعی نیازمند افراد رشدیافته هستیم که آیین‌نامه و بخشنامه برای آنها دستورالعمل و معیارعمل نیست. در دانشگاه تهران برای تحقق دانشکده کارآفرین به استادانی در حد استاد مطهری نیازمندیم.

شایان ذکر است؛ دکتر علی مطهری، استاد دانشگاه و فرزند استاد شهید مرتضی مطهری نیز در این مراسم به ذکر خاطراتی از شهید مطهری در دوران تدریس در دانشکده الهیات دانشگاه تهران پرداخت و در پایان این مراسم با حضور دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر مقیمی رئیس دانشگاه تهران و دکتر محمود واعظی، رئیس دانشکده الهیات از اساتید باسابقه دانشکده الهیات از جلال جلالی‌زاده، اسماعیل سلیمانی، عابدین مؤمنی، قاسمعلی کوچنانی، محمدعلی کاظم بیگی، منصور پهلوان، علی مطهری، مجید معارف و سعید نظری توکلی به نمایندگی از اعضای هیئت علمی با اهدای لوح قدردانی شد.

انتهای خبر/