معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران: اُنس با قرآن بی‌معنایی جهان بشری را درمان می‌کند

1401/02/07 |  تعداد بازدید : 170 بار

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: فقدان معنا، بحران‌های زیادی را در جهان بشریت رقم زده است اما اُنس با قرآن تنهایی را از انسان می‌گیرد و بی معنایی را درمان می‌کند.

به گزارش امور سامانه‌ها و روابط عمومی معاونت‌ فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ ضیافت افطاری ویژه دانشجویان دانشگاه تهران با همکاری و مشارکت معاونت‌ فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و کانون قرآن و عترت باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران روز سه‌شنبه ۶ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۸:۳۰ در تالار دهشور پردیس علوم برگزار شد.

دکتر هادی بهرامی‌احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در این مراسم اظهار کرد: جهان امروز از چند مسئله بزرگ در رنج است که یکی از آن رنج‌ها که تمام مردم کره زمین را درگیر کرده، مسئله افسردگی به عنوان یک مشکل حاد است.

وی با اشاره به اینکه طبق گزارشات جهانی، افسردگی یک اختلال رایج شده است و در میان مردم جهان خودنمایی می‌کند، گفت: افسردگی نشانه‌های ظاهری مختلفی اعم از عدم لذت بردن از زندگی، پایین بودن روحیه و ... دارد، اما در باطن افسردگی مسئله بسیار جدی و بزرگ فقدان معنا را پدید آورده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: فرد افسرده دچار فقدان معنا می‌شود به طوری که با سوالاتی نسبت به پوچی زندگی مواجه می‌شود و همواره در تلاش است برای این سوالات پاسخی پیدا کند.

دکتر بهرامی‌احسان با بیان اینکه انسان‌ها در بُعد تکنولوژی و مادی زندگی پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند اما در مواجهه با فرآیند معنا همچنان نیازمند هستند، افزود: فقدان معنا، بحران‌های زیادی را در جهان بشریت رقم زده است.

وی تاکید کرد: این جلسه به مناسبت و بهانه «قرآن کریم» تشکیل شده است زیرا قرآن کتابی است که خود را به عنوان شفای قلوب دردمند انسان‌ها معرفی می‌کند و اُنس با قرآن تنهایی را از انسان می‌گیرد و بی معنایی را درمان می‌کند. همچنین رفاقت با قرآن جان تشنه انسان را سیراب می‌کند و به عنوان یک جاری آرامبخش به همه مشکلات انسان پاسخ می‌دهد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به تجارب خود در حوزه‌های مختلف روانشناسی طی 35 سال فعالیت خود، گفت: نظریه‌ها و جریان‌های اندیشه‌ای مختلفی از جمله رفتارگرایی، انسان‌گرایی و... بروز و ظهور پیدا کرده‌اند اما در کوتاه مدت و یا بلند مدت قدرت نمایی کردند اما هیچ یک از آنها نتوانستند جان سرگردان بنده را سیراب کند، سرانجام به یک نکته با اهمیت رسیدم که قرآن می‌تواند درمان جان تشنه‌ام باشد البته نمی‌خواهم علم را نادیده بگیرم اما می‌توان در دریای قرآن به ساحل آرامش رسید.

دکتر بهرامی‌احسان خاطر نشان کرد: چیزی جز قرآن نمی‌تواند انسان را به آرامش برساند و توصیه می‌کنم سعی کنید از چشم سار قرآن لذت ببرید زیرا گاهی فقط صدای تلاوت قرآن و یا خواندن معانی آن فرد را به آرامش خواهد رساند.

یک هزار دانشجو میهمان این ضیافت افطاری یودند. همچنین در بخشی از مراسم، قرعه کشی هفتگی پویش قطره قطره نو شدن از سلسله برنامه‌های فصل نوشدن با حضور دکتر هادی بهرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، انجام شد و به چهار نفر برگزیده جایزه نقدی برای کمک هزینه سفر مشهد اهدا خواهد شد.

انتهای خبر/