پنجمین کرسی آزاداندیشی با عنوان «اخلاق و معنویت در سیره نبی اکرم» امروز دوشنبه 5 اردیبهشت ماه برگزار شد.
به گزارش امور سامانهها و روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ پنجمین کرسی آزاداندیشی با عنوان «اخلاق و معنویت در سیره نبی اکرم» امروز دوشنبه 5 اردیبهشت ماه از ساعت 10:30 تا 12:30 با حضور دکتر حسن ابراهیمی عضو هیئت علمی دانشکده معارف و الهیات و حجت الاسلام و المسلمین دکتر مسلم محمدی عضو هیئت علمی پردیس فارابی برگزار شد.
** بهترین الگو و اسوه پیامبر اکرم (ص) است
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مسلم محمدی عضو هیئت علمی پردیس فارابی در این نشست اظهار کرد: اولین ویژگی الگوپذیری تاثیرگذاری عمیق است و بهترین الگو و اسوه پیامبر اکرم (ص) است.
وی با اشاره به اینکه اخلاق پیامبر منحصر به فرد بود و با دیگر پیامبران نیز تفاوت زیادی داشت، افزود: اخلاق پیامبر را میتوان به دو بخش موافق و مخالف تقسیم کرد. مخالفان شامل مشرکان قبل از هجرت، اهل کتاب، منافقان و موافقان نیز متشکل از همراهان فرزندان، اصحاب و یارانش میشود.

دکتر محمدی با بیان اینکه الگوسازی اخلاق نبوی در سه مرحله تغییر انگیزشی، بینشی و روشی اتفاق میافتد، تصریح کرد: برای راهکارهای عملیاتی نسبت به الگوسازی اخلاق نبوی میتوان به اندیشهسازی، انگیزهسازی، باورسازی، گفتمانسازی، جریان سازی و شبکه سازی اشاره کرد.
عضو هیئت علمی پردیس فارابی با تاکید بر اینکه آیین نامه برای رصد و پایش اخلاقمداری در کشور وجود ندارد البته مشکل اصلی کشورعدم گفتگو است، گفت: برخیها جامعه را سیاه و یا سفید میبینند که از نظر بنده این نوع دیدگاه کاملا اشتباه است.
وی خاطر نشان کرد: انسان از محیط و الگوها تاثیر میپذیرد زیرا طبیعت تقلید پذیر و ذات کمالطلبی دارد، در جامعه ما ریا و تظاهر زیاد است و این ناخودآگاه به مرور زمان انسانهای با وجدان را از سیستم حذف و انسانهای با تملق را وارد سیستم میکند.
** سبک رفتاری پیامبر اکرم(ص) مبتنی بر اجبار نبود
دکتر حسن ابراهیمی عضو هیئت علمی دانشکده معارف در این نشست اظهار کرد: بحث اخلاق و معنویت در سیره پیامبر اکرم(ص) از ابعاد مختلفی مورد بحث است. در قرآن کریم تأسی به یک اسوه مورد توجه قرار گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشکده معارف بیان کرد: رفتارهای پیامبر با نزدیکان و اطرافیان خود نمونههای زیادی دارد اما سبک رفتاری ایشان مبتنی بر اجبار نبود.

وی ادامه داد: انسان برای رسیدن به کمال نیاز به یک الگوی مطلوب دارد اما استفاده از الگو شرایطی دارد که در قرآن آمده است. تفاوت جامعه ایجاب میکند، اخلاق پیامبر را مطابق با آن بازخوانی کنیم تا قابل انتقال به نسل فعلی باشد.
دکتر ابراهیمی با اشاره به اینکه انسان نیاز به سعادت اخروی دارد البته جامعه با انتظارات ما فاصله دارد، اما نگران کننده نیست، گفت: در غرب اسلام اجرا نمیشود، بلکه مقرراتی که از اسلام نشأت گرفته شده، اجرا میشود.
عضو هیئت علمی دانشکده معارف خاطر نشان کرد: طی ۴۰ سال گذشته کتابهای زیادی نوشته شده و سخنرانیهای زیادی انجام شده است اما نیاز جامعه این است که الگو سازی شود.
شایان ذکر است؛ کرسیهای آزاد اندیشی در راستای نهادینه سازی آزادی بیان و تضارب آراء، با رعایت اخلاق و منطق گفت و گو و ایجاد فرصت قانونی و عادلانه برای عرضه آزادانه آراء، دیدگاهها و سوالات پیرامون موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه و با رویکردهای مختلف در دانشگاه تهران برگزار میشود.
علاقهمندان برای شرکت در این نشست میتوانند از طریق اتاق مجازی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به نشانی https://vroom.ut.ac.ir/cul و شبکه اینترنتی دانشگاه تهران به نشانی https://tv.ut.ac.ir/live اقدام کنند.
شایان ذکر است؛ اعضای هیئت علمی جهت بهرهمندی از امتیاز ماده ۱ آئیننامه ارتقا مشخصات و نام دانشکده خود را تا قبل از برگزاری نشست به پست الکترونیکی معاونت فرهنگی و اجتماعی به نشانی Cultural@ut.ac.ir ارسال کنند.
انتهای خبر/