جلسه شورای معاونان فرهنگی دانشجویی دانشکدگان/ دانشکده‌های دانشگاه تهران برگزار شد

1400/06/15 |  تعداد بازدید : 333 بار

جلسه شورای معاونان فرهنگی دانشجویی دانشکدگان/ دانشکده‌های دانشگاه تهران امروز یکشنبه ۱۴ شهریورماه برگزار شد.

به گزارش امور سامانه‌ها و روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ جلسه شورای معاونان فرهنگی دانشجویی دانشکدگان/ دانشکده‌های دانشگاه تهران امروز یکشنبه ۱۴ شهریورماه با حضور دکتر محمدعلی زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به صورت برخط برگزار شد.

در این جلسه موضوعاتی از قبیل «برنامه‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱»، «بحث و تبادل نظر در خصوص سومین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران» و «چگونگی برگزاری آیین نودانشجویان سال ۱۴۰۰» مطرح شد.

دکتر زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در این جلسه اظهار کرد: رویکرد اصلی حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در سال تحصیلی 1400-1401، ارتقای جایگاه و نقش تشکل‌های دانشجویی و افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی است. در این خصوص باید تلاش کنیم از ظرفیت‌های مهمی مانند تشکل‌های دانشجویی توانمند و متنوع، امکانات زیرساختی و سامانه‌ها، اعضای هیات علمی به‌عنوان استادان مشاور فرهنگی و مشوق‌هایی مانند امتیاز نشریه حرفه‌ای، کارنامه فرهنگی و امتیاز بنیاد ملی نخبگان برای ارتقا و توسعه حوزة فرهنگی و اجتماعی حداکثر بهره را داشته باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تاکید کرد: در برنامه‌ریزی فرهنگی با توجه به اولویت‌ها باید از تجارب موفق دانشگاه‌ تهران و سایر دانشگاه‌ها بهره‌منده شویم. در ضمن ظرفیت‌های متعددی در دانشکده‌های دانشگاه وجود دارد که بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها می‌تواند در تقویت فعالیت‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی موثر باشد.

وی افزود: فراخوان «انجمن خانواده و دانشگاه» منتشر شده و عضوگیری در حال انجام است. تلاش می‌شود اولین مجمع انجمن خانواده و دانشگاه در اواسط مهر ماه برگزار خواهد شود. بهره‌گیری از ظرفیت خانواده دانشجویان می‌تواند در ارتقای کیفیت یادگیری و آماده‌سازی دانشجویان برای ورود به جامعه و کسب و کار مؤثر باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه با بهره‌گیری از تجارب دو دورة قبلی، در جلسات متعددی که با تشکل‌های دانشجویی برگزار شد، دستورالعمل اجرایی سومین جشنواره فرهنگ تهیه شد، افزود: سومین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران در دو بخش رقابتی شامل کانون‌های فرهنگی، انجمن‌های علمی، نشریات دانشجویی، حوزه انفرادی: دانشگاهیان برتر در حوزه فرهنگی و اجتماعی، مدیران و کارشناسان برتر در حوزه فرهنگی و اجتماعی است. بخش دوم شامل برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری می‌شود که از شانزدهم تا نوزدهم آبان ماه برگزار خواهد شد.

دکتر زارع چاهوکی خاطر نشان کرد: آیین استقبال از نودانشجویان سال تحصیلی جدید با توجه به شرایطی که در خصوص محدودیت‌های کرونایی وجود دارد، به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد، افزون بر این، بخش محتوایی نیز در نظر گرفته شده تا اطلاعاتی که یک دانشجو باید بداند، داخل سامانه قرار بگیرد. همچنین افزون بر این برنامه، در سطح دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی نیز آیین‌ معارفه نودانشجویان برگزار خواهد شد و واحدها در این خصوص از ظرفیت انجمن‌های علمی دانشجویی در برنامه‌ریزی و برگزاری برنامه‌ها استفاده کنند.

دکتر احمدی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در این جلسه گفت: جلسات شورای فرهنگی دانشکدگان و دانشکده‌ها باید به صورت مرتب تشکیل شود و حداقل در ماه یک بار این جلسات برگزار شود.

وی ادامه داد: فعالیت دانشجویان و کارکنان به شکل مناسبی باید در سایت دانشکده، سایت معاونت فرهنگی و سایت اصلی دانشگاه منعکس شود. با توجه به شرایط فعلی استفاده از فضای مجازی توصیه می‌شود، البته برخی از واحدها پس از شیوع کرونا فعالیت‌های بیشتری را نسبت به گذشته داشته‌اند.

دکتر اللهیاری مدیرکل شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران گفت: حدود 7 هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر در دانشگاه تهران حضور دارند، طبیعتا تاکید ما تقویت وضعیت علمی و تحصیلی این افراد است. در این حوزه بحث هدایت تحصیلی دانشجویان در نظر گرفته شده است تا راهنمایی‌هایی در زمینه تغییر رشته و نقل و انتقال آنان صورت گیرد.

وی تاکید کرد: دانشجو باید در شأن دانشگاه تهران فارغ التحصیل شود و افت تحصیلی دانشجویان قابل قبول نیست. همچنین تسهیلاتی برای دانشجویان شاهد و ایثارگر فراهم شده است. اداره کل شاهد و ایثارگر آمادگی همکاری در برگزاری برنامه‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی را دارد.

دکتر واحدی‌زاده مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه تهران اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی حوزه ورزش دانشگاه ناکارآمد شده است. سامانه‌ای به منظور انجام فعالیت‌های ورزشی در خانه تهیه شده است. آماده‌سازی ورزشگاه‌ها برای برگزاری مسابقات نیز صورت گرفته است.

وی ادامه داد: مسابقاتی مانند شطرنج و دارت که امکان برگزاری آن به صورت مجازی وجود دارد، هفتگی برگزار می‌شود و ماهانه جوایزی اهدا می‌شود.

مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه تهران تاکید کرد: با برطرف شدن محدودیت‌ها، توسعه ورزش دانشگاهیان در دستور کار قرار می‌گیرد و از طریق سامانه نیز برنامه‌های آتی و فعلی نیز در دستور کار قرار خواهد کرفت.

گفتنی است؛ در ادامه جلسه معاونان فرهنگی دانشجویی دانشکدگان/دانشکده‌های دانشگاه تهران به بحث و تبادل نظر در خصوص دستور جلسه پرداختند.

انتهای خبر/