کارگاه آموزشی «راهبری تشکل‌های دانشجویی» دانشگاه تهران برگزار شد

1400/06/07 |  تعداد بازدید : 179 بار

کارگاه آموزشی «راهبری تشکل‌های دانشجویی» دانشگاه تهران امروز هفتم شهریور ماه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور سامانه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ کارگاه آموزشی «راهبری تشکل‌های دانشجویی» دانشگاه تهران امروز هفتم شهریور ماه با حضور دکتر محمدعلی زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و دکتر سید عباس احمدی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای جلسه دکتر زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اظهار کرد: اولین جلسه این کارگاه آموزشی امروز برگزار شد و دو جلسه دیگر در روزهای نهم و شانزدهم شهریور ماه برگزار خواهد شد. هدف از برگزاری این کارگاه بحث و تبادل نظر برای ارتقا جایگاه و نقش تشکل‌های دانشجویی است.

وی ادامه داد: برای موفقیت در حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه باید حوزه تسهیل‌گری و نظارت برعهده ما باشد و حوزه اجرا به تشکل‌های دانشجویی سپرده شود.

دکتر زارع چاهوکی با اشاره به اینکه خوشبختانه تشکل‌ها در حوزه دانشجویی به خوبی شکل گرفته است و در حوزه کارکنان نیز کانون فرهنگی کارکنان تشکیل شده است، افزود: این تشکل‌ها به عنوان نهادهایی که بستر مشارکت را در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی فراهم می‌کنند، می‌توانند در حوزه فرهنگی و اجتماعی موثر و مفید باشند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران بیان کرد: تقویت و ارتقای جایگاه و نقش تشکل‌های دانشجویی، رویکرد معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در سال تحصیلی جدید است. تمرکز اصلی فعالیت‌ها باید بر مبنای فعال سازی و افزایش مشارکت دانشجویان در این تشکل‌ها باشد.

دکتر زارع چاهوکی تاکید کرد: با توجه به شرایط ویژه‌ای که پس از شیوع ویروس کرونا ایجاد شد، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی با آسیب جدی مواجه شدند. در ابتدای ورود به شرایط ویژه کرونایی زیرساخت مناسبی وجود نداشت یا در صورت فراهم بودن زیرساخت‌ها، افراد آماده نبودند.

وی با بیان اینکه در حوزه سامانه‌ها، تولید محتوا نیاز است و باید فضایی برای گفتگو فراهم شود و همچنین ارتباط تشکل‌های دانشجویی و فعالان دانشجویی با دانشگاه باید تسهیل شود، افزود: در این زمینه سامانه جامع فرهنگی و اجتماعی ایجاد شد که می‌تواند کارکردهای زیادی داشته باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه نقاط ضعفی به دلایل مختلف در عملکردمان وجود دارد که باید شناسایی شوند و در رفع این آسیب‌ها تلاش شود، تاکید کرد: یکی از وجه تمایز دانشگاه تهران با دیگر دانشگاه‌ها، تشکل‌های دانشجویی متنوع و متعدد در دانشگاه است.

دکتر زارع چاهوکی گفت: از ظرفیت اعضای هیئت علمی به صورت نظام‌مند در حوزه فرهنگی و اجتماعی در قالب «استاد مشاور فرهنگی و علمی»، «استاد مشاور انجمن علمی دانشجویی»، «استاد مشاور کانون‌های فرهنگی» و «استاد مشاور دانشجویان شاهد و ایثارگر» استفاده می شود. حدود ۵۰۰ عضو هیئت علمی در این قالب‌ها به تشکل‌های دانشجویی کمک می‌کنند.

وی تاکید کرد: ظرفیت خانواده دانشجویان با تاسیس «انجمن خانواده و دانشگاه» فعال خواهد شد. کارنامه فرهنگی، امتیاز نشریه حرفه‌ای و استفاده از امتیاز بنیاد ملی نخبگان برای افزایش انگیزه دانشجویان به فعالیت در حوزه فرهنگی و اجتماعی به کار گرفته شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: دانشجویان باید به راحتی با مدیر و کارشناسان ارتباط بگیرند تا در کوتاه ترین زمان به پاسخ سوالات خود برسند. دانشجویان باید با کسب و کارهای مختلف آشنا شوند، همچنین باید به فعالیت‌های گروهی تشویق و ترغیب شوند.

در ادامه جلسه دکتر احمدی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: شورای فرهنگی هر واحد باید به طور منظم تشکیل شود، زیرا هر گونه فعالیتی برای اثرگذاری بیشتر باید به صورت رسمی و اداری انجام شود. همچنین تقویم برگزاری جلسات شورای فرهنگی باید آماده و اطلاع رسانی شود تا تداخلی با شوراهای دیگر دانشکده نداشته باشد.

مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تاکید کرد: مستندسازی پس از برگزاری برنامه‌ها در واحدها باید صورت گیرد زیرا گزارش‌های کوتاه و تفصیلی برنامه‌ها مفید و سودمند خواهد بود. همچنین برنامه‌ها بهتر است در سایت دانشکده‌ها و سایت اصلی دانشگاه منعکس شود.

کارکنان و اعضای حاضر در کارگاه در بخشی از جلسه پیشنهادات، سوالات و موضوعاتی را مطرح کردند که در ادامه دکتر زارع چاهوکی به آنها پاسخ دادند.

ادامه این کارگاه در روزهای نهم و شانزدهم شهریورماه از ساعت 10 تا 12:30 در سامانه vroom.ut.ac.ir/cul   برگزار خواهد شد.