جلسه وبیناری «هم‌اندیشی استادان مشاور فرهنگی و علمی دانشگاه تهران» برگزار شد

1400/03/26 |  تعداد بازدید : 212 بار

جلسه «هم‌اندیشی استادان مشاور فرهنگی و علمی دانشگاه تهران» امروز چهار‌شنبه 26 خرداد ماه برگزار شد.

به گزارش دفتر ارتباطات و امور رسانه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ جلسه «هم‌اندیشی استادان مشاور فرهنگی و علمی دانشگاه تهران» امروز چهار‌شنبه 26 خرداد ماه، به صورت برخط با حضور دکتر محمدعلی زارع چاهوکی، معاون فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.

دکتر زارع چاهوکی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در ابتدای این جلسه، اظهار کرد: برای ارتقای نقش اعضای هیئت علمی در امور فرهنگی و اجتماعی و همچنین استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آنان در ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و به ویژه تشکل‌های دانشجویی و دانشجویان، طرح­‌های متعدی در حوزه فرهنگی و اجتماعی طراحی شده است. یکی از مهم‌ترین این طرح‌ها، بهره­‌گیری از توانمندی اعضای هیئت علمی به­‌عنوان استاد مشاور فرهنگی و علمی است. وظیفه اصلی استادان مشاور، ارائه مشاوره به دانشجویان در امور تحصیلی، فرهنگی و اجتماعی است.

دکتر زارع چاهوکی تاکید کرد: برای تربیت دانش‌آموختگان متعهد، متخصص و مسئولیت‌پذیر باید در کنار آموزش رسمی دانشگاه، مهارت‌ فعالیت‌­های اجتماعی نیز به آنها آموزش داده شود. در این خصوص تشکل‌های دانشجویی از مهم‌ترین بسترها برای یادگیری این مهارت­‌هاست.

وی با بیان اینکه استادان مشاور فرهنگی و علمی می‌توانند با نقش‌آفرینی مناسب، مشارکت دانشجویان در تشکل‌های دانشجویی دانشگاه را افزایش دهند، افزود: در طی 6 سال اخیر با اقدامات موثری که انجام شد، میزان مشارکت دانشجویان 3 برابر شد، اما باید تلاش شود حداقل بیش از 50 درصد دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و سیاسی افزون بر آموزش‌­های رسمی فعالیت کنند تا پس از دانش‌­آموختگی نقش مؤثرتری را در جامعه ایفا کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه با توجه به تجارب بین‌المللی و ملی، دانشجویانی که در حوزه فرهنگی و اجتماعی فعالیت دارند، از مؤثرترین دانش‌آموختگان در جامعه هستند، اظهار کرد: فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه تهران دارای دامنه گسترده‌ای است و هر فعالیتی که دانشجو را آماده ورود به جامعه کند، فعالیت فرهنگی و اجتماعی محسوب می‌شود.

دکتر زارع چاهوکی بیان کرد: برای افزایش مشارکت دانشجویان در تشکل‌ها، ظرفیت‌های متعددی ایجاد شده است که یکی از آنها صدور گواهینامه فعالیت در حوزه فرهنگی و اجتماعی است؛ به این صورت که با توجه به فعالیت‌های دانشجویان در حوزه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و سیاسی، به‌­صورت رسمی کارنامه فرهنگی و اجتماعی صادر می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: از دیگر اقدامات برای افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت‌­های فرهنگی و اجتماعی، اعطای امتیاز نشریه حرفه‌ای به نشریات دانشجویی است. در این طرح که با همکاری معاونت پژوهشی انجام می‌­شود، نشریات دانشجویی که بر اساس شاخص‌­ها، امتیاز نشریه حرفه‌­ای را کسب کنند، در گروه نشریات علمی یک امتیازی قرار می‌گیرند.

از دیگر اقدامات برگزاری سومین دوره جشنواره از 16 تا 19 آبان ماه در دانشگاه است که مهم‌ترین بخش این جشنواره، تشکل‌های دانشجویی هستند، هرچند امکان ارسال آثار به­‌صورت فردی نیز وجود دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در پایان با بیان اینکه در سال تحصیلی آینده به دنبال آن هستیم که برنامه جامعی برای ارتقای جایگاه تشکل‌های دانشجویی و افزایش مشارکت دانشگاهیان در تشکل‌ها طراحی و اجرا کنیم، خاطر نشان کرد: برای فراهم کردن بستر ارتباط بین استادان مشاور و دانشجویان به زودی فرآیند سامانه‌­سپاری فعالیت­‌های استادن مشاور فرهنگی و علمی نهایی و اجرای آن شروع خواهد شد.

شایان ذکر است؛ دکتر حامد پوررستمی از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیز در این جلسه نکاتی را در خصوص تکنیک­‌های مهارت­‌های ارتباطی برای بهبود و تقویت ارتباط استاد مشاوران فرهنگی و علمی با دانشجویان ارائه کرد.

همچنین استادان مشاور فرهنگی و علمی نیز به بیان تجربیات، نقطه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.