جلسه وبیناری هم‌اندیشی استادان مشاور انجمن‌های علمی دانشجویی برگزار شد

1400/03/26 |  تعداد بازدید : 213 بار

دومین جلسه از سلسله «جلسات هم‌اندیشی استادان مشاور انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران» امروز سه‌شنبه 25 خرداد ماه برگزار شد.

به گزارش دفتر ارتباطات و امور رسانه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ دومین جلسه از سلسله «جلسات هم‌اندیشی استادان مشاور انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران» امروز بیست و پنجم خرداد ماه به صورت برخط با حضور دکتر محمدعلی زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، دکتر زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی گفت: امیدوارم نتایج این جلسه بتواند در نقش آفرینی بیشتر اعضای هیئت علمی برای ارتقای انجمن­های علمی دانشجویی موثر باشد، همچنین بهتر بتوانیم فعالیت‌های انجام شده در سال تحصیلی جاری را ارزیابی کنیم و برای سال تحصیلی جدید برنامه‌ریزی بهتری داشته باشیم.

وی ادامه داد: انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران به عنوان بزرگترین تشکل دانشجویی دانشگاه معرفی می‌شوند و با توجه به تنوعی که در رشته‌های مختلف تحصیلی در دانشگاه تهران وجود دارد، انجمن‌های علمی دانشجویی متنوعی نیز تشکیل شده‌ است. خوشبختانه حتی در ایام کرونا، که فعالیت‌ها غیرحضوری بود، برنامه‌های مطلوبی توسط انجمن‌های علمی دانشجویی برگزار شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تصریح کرد: به طور متوسط حدود دو برنامه در هر روز در سال گذشته، توسط انجمن‌های علمی دانشجویی برگزار شده است، اما برای سال جدید رشد بهتری را برای فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی شاهد خواهیم بود.

دکتر زارع چاهوکی تاکید کرد: انجمن‌های علمی دانشجویی فعالیت‌های متعددی در حوزه‌های مختلف اعم از مهارت‌های تخصصی در رشته مرتبط تحصیلی دانشجویان، ترویج علم و فناوری، ارتباط با جامعه و صنعت انجام می‌دهند، علاوه بر آنها، نهاآرویدادهای متنوعی را به صورت بین رشته‌ای و با مشارکت تمام انجمن‌ها برگزار می‌کنند که یکی از آنها «مسابقه سخنرانی‌های ترویجی» بود که هفتمین دوره این مسابقات با موفقیت برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه مسابقه «ارائه ۳ دقیقه‌ای پایان‌نامه دانشجویی» نیز با مشارکت انجمن‌ها برگزار شد، گفت: انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه این توانمندی را دارند تا در حوزه‌های مختلف از جمله ملی و بین‌المللی فعالیت بیشتری داشته باشند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اظهار کرد: دو موضوع مهم توسط ریاست محترم دانشگاه در جلسه تقدیر از فعالان انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه مطرح شد؛ موضوع اول، بحث یادگیری الکترونیک و اینکه چطور می‌توانیم در آینده از یادگیری الکترونیک به شکل بهینه و موثر استفاده کنیم. موضوع دوم، بحث آب بود، در واقع بحث تولید، انتقال، توزیع و مصرف با توجه به چالشی که در بحث آب در کشور وجود دارد و کشور در یک منطقه خشک واقع شده‌ است، آب به عنوان یک حوزه مهم بین رشته­ای می‌تواند مورد توجه تمام انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه قرار بگیرد و در این حوزه فعالیت علمی بین رشته‌ای خیلی خوبی می‌تواند شکل بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه به فعالیت‌های بین رشته‌ای باید توجه شود تا انجمن‌های علمی دانشجویی بین رشته‌ای جدیدی شکل بگیرد، افزود: در شیوه‌نامه جدید انجمن‌های علمی دانشجویی، بحث روند تاسیس انجمن‌های بین رشته‌ای به طور کامل مشخص شده است، حتی حوزه اتحادیه‌های انجمن‌های علمی دانشجویی که با مشارکت چندین دانشگاه است، می‌تواند در ارتقای انجمن‌های علمی دانشجویی موثر باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران بیان کرد: هدف و رسالت اصلی استادان مشاور انجمن‌های علمی دانشجویی ارتقای جایگاه انجمن‌های علمی دانشجویی است. انجمن‌های علمی دانشجویی توانمندی‌های خوبی دارند که باید فرصت‌های کافی به آنها داده شود. همچنین ارتباط بین انجمن‌های علمی دانشجویی با گروه‌های آموزشی و بخش‌های تخصصی باید به شکل بهینه تقویت شود و در رویدادهای مختلف از ظرفیت انجمن‌های علمی دانشجویی به نحو مطلوب استفاده شود.

دکتر زارع چاهوکی گفت: برنامه «روزی با دانشگاه» برای اینکه دانش‌آموزان و داوطلبان آزمون سراسری به طور آگاهانه رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند، توسط باشگاه دانش‌آموزی اجرا خواهد شد. انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه می‌توانند، ظرفیت‌های رشته‌های تحصیلی را به طور کامل و دقیق برای داوطلبان آزمون سراسری و دانش‌آموزان در قالب رویدادهای مختلف معرفی کنند.

وی در پایان با اشاره به اینکه بسیاری از امور راه‌اندازی «مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی دانشجویان» انجام شده است و فعالیت این مرکز به زودی با همکاری «سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور» آغاز می‌شود. در برگزاری دوره‌هایی که توسط این مرکز برگزار می‌شود، نظرات شما برای برگزاری هر چه بهتر این دوره‌ها کمک کننده است، خاطر نشان کرد: در سال تحصیلی جدید به دنبال آن هستیم که برنامه جامعی برای ارتقای جایگاه تشکل‌های دانشجویی دانشگاه تهران طراحی شود.

شایان ذکر است؛  دکتر محمدعلی زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در ادامه جلسه توضیحاتی را درباره «سامانه جامع  فرهنگی و اجتماعی نگارستان» و «شیوه‌نامه اجرایی آیین­نامه انجمن‌های علمی دانشجویی» ارائه کرد. همچنین در پایان جلسه «استادان مشاور انجمن‌های علمی دانشجویی» سوالات، پیشنهادها و انتقادهای خود را مطرح کردند.