رئیس دانشگاه تهران: دانشگاه تهران برای فعالیت دانشجویان ارزش زیادی قائل است/ توسعه اکوسیستم فعالیت‌های دانشجویی دغدغه دانشگاه هست

رئیس دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران برای فعالیت دانشجویان ارزش زیادی قائل است. فعالیت‌های دانشجویی نوآوری و کارآفرینی را در بخش‌های مختلف به همراه دارد زیرا نوآوری و کارآفرینی بیشتر از کلاس درس ناشی از عملکرد در میدان است و یکی از آن میدان‌ها تشکل‌های دانشجویی است.

به گزارش اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ نشست دبیران انجمن‌های علمی دانشجویی و دبیران کانون‌های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی دانشجویان با دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی و اجتماعی، دکتر محمد علی زارع چاهوکی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی و دکتر علی مقاری معاون طرح و برنامه روز چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه در تالار امیر کبیر برگزار شد.

در ابتدای نشست دکتر سرسنگی، گزارش اجمالی از فعالیت‌های تشکل‌های فرهنگی و اجتماعی دانشجویان طی سال گذشته ارائه و تصریح کرد: یکی از کارهای خوبی که مقدمات آن انجام شده، بحث سامانه جامع تشکل های دانشجویی است و تمام کارها به صورت اتوماسیون انجام خواهد شد، از این رو کارها با دقت بیشتر و بدون دخالت سلیقه صورت می گیرد.

وی در خصوص فعالیت‌های دانشجویی در دانشگاه تصریح کرد: به همت تشکل‌های دانشجویی کارهای خیلی خوبی انجام شده است و طبق آخرین آمار نسبت به سال قبل فعالیت های تشکل‌ها ۲۰ درصد رشد داشته است. بیش از ۴۰۰ رویداد در حوزه انجمنهای علمی دانشجویی و بیش ۱۵۰ رویداد در حوزه کانون های فرهنگی در سطح دانشگاهی، ملی و بین‌المللی برگزار شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: خوشبختانه از ۱۵۰ طرح انجمن‌های علمی – دانشجویی، ۳۰ طرح کانون‌ها و بیش از ۱۲۰ نشریه در سال ۱۳۹۸ حمایت شده است و انتخابات نشریات دانشجویی برخلاف سال های گذشته در دور اول به حد نصاب رسید.

دکتر سرسنگی افزود: حوزه نشریات دانشگاه با قدرت، شور و هیجان دانشجویان فعالیت می کند، اما برخی از اخبار ما را آزرده کرده است. امسال با مشکلات مالی بیشتری مواجه بودیم، اما امیدواریم ردیف بودجه‌ها در زمینه فعالیت‌های دانشجویی برای سال آینده اصلاح شود.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به سئوالات و موضوعات مطرح شده در این نشست توسط نمایندگان کانون‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی اظهار کرد: خوشحالم فرصت گفتگو میان ما فراهم شد چرا که نظریات شما، شاخص ما برای عملکرد دانشگاه است. دانشگاه همه اهداف‌اش تأمین رضایت دانشجویان و مردم است.

وی ادامه داد: برای اینکه اطمینان حاصل شود که اهداف تأمین شده است و یا خیر، باید این گفتگوها شکل بگیرد. البته روش‌های متعدد ارزیابی عملکرد وجود دارد اما شاید گفتگوی رو در رو بهتر بتواند مشخص کند که در کدام قسمت‌ها ضعف و قوتی وجود دارد.

دکتر نیلی احمدآبادی درباره نگاه دانشگاه به فعالیت های دانشجویی گفت: دانشگاه تهران به فعالیت دانشجویان ارزش زیادی قائل است. دانشگاه در برنامه ۵ ساله سه شعار «بین المللی سازی، نوآوری و کارآفرینی و اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی» در نظر گرفته شده است و دانشگاه در پیاده سازی این اهداف نیز جدی است.

رئیس دانشگاه تهران تأکید کرد: فعالیت‌های دانشجویی نوآوری و کارآفرینی را در بخش های مختلف به همراه دارد زیرا نوآوری و کارآفرینی بیشتر از کلاس درس ناشی از عملکرد در میدان است و یکی از آن میدان ها تشکل ها و فعالیت های دانشجویی است.

وی افزود: اگر دانشجو در دوران تحصیل تجربه فعالیت خلاقانه و نوآورانه داشته باشد نیازی به شغل دولتی ندارد و به محض خروج از دانشگاه می تواند کسب و کار خود را ایجاد کند.

دکتر نیلی احمدآبادی یکی از شعارهای بزرگ دانشگاه را مسئولیت اجتماعی دانست  اظهار کرد: ما باید نسبت به سرنوشت جامعه حساس باشیم و نمی توانیم مسئولیت‌مان در دانشگاه را منفک از فعالیت های درون جامعه بدانیم. دانشگاه باید نقش تصمیم ساز و تصمیم گیر ایفا کند.

رئیس دانشگاه تهران در خصوص گسترش فعالیت‌های دانشجویی در دانشگاه تهران گفت: توسعه اکوسیستم فعالیت های دانشجویی دغدغه ما نیز هست و تمامی نهادهایی که به تازگی در دانشگاه تأسیس می شوند، برای توسعه اکوسیستم فعالیت‌های دانشجویی هست اما محدودیت‌های مالی وجود دارد زیرا تا این لحظه دانشگاه ۷۰ درصد بودجه خود را دریافت کرده البته بخش اعظم آن در ۲ ماه اخیر نیز  تأمین شده است و رشد بودجه دانشگاه نسبت به افزایش هزینه‌ها ارتقا پیدا نکرده است.

وی تصریح کرد: دولت امسال دو کمک فرعی برای ما داشت که در غیر این صورت دانشگاه در بحث تغذیه و تأمین خدمات رفاهی با مشکل مواجه می شد. هزینه های پرسنلی دانشگاه تهران تقریباً از تمامی دانشگاه های سراسر کشور بیشتر است و این هم به دلیل استخدام‌ها در سال های گذشته است. وقتی در این حوزه هزینه ها افزایش می یابد دانشگاه باید از بودجه برخی حوزه های دیگر بکاهد.

دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به اینکه ساختار بزرگ و بوروکراتیک دانشگاه طی ۸۵ سال حجیم تر شده است، از این رو افزایش هزینه را به همراه داشته است، افزود: دانشگاه تهران برای روان‌تر کردن فعالیت‌ها و کاهش هزینه‌ها در حوزه‌های مختلف اقداماتی را آغاز کرده است. افزایش نیرو به معنی توسعه فعالیت نیست، بلکه منجر به صرف بیشتر بودجه در زمینه ساختار و تشکیلات می شود. در عصر دیجیتال باید فرآیندها را به حداقل برسانیم.

رئیس دانشگاه تهران در پایان خاطر نشان کرد: در موضوع سنوات هدف بحث درآمد برای دانشگاه نیست بلکه مدیریت تقاضا است. زمانی که دانشجو بیش از مدت زمان مشخص شده در دانشگاه بماند، دانشگاه باید از منابع دیگر هزینه دانشجو را پرداخت کند. تخصیص سنوات برای ترغیب و تشویق دانشجویان در تسریع اتمام تحصیل در دانشگاه است و وامی برای پرداخت سنوات در نظر گرفته شده است.

در بخشی از نشست نمایندگان کانون‌های فرهنگی و انجمن های علمی دانشجویی مشکلات و مباحث خود را اعم از مشکلات ساختار، بودجه ای و مالی، عدم توجه به بخش فرهنگ نسبت به بخش‌های دیگر در دانشگاه را مطرح کردند.