دکتر زارع چاهوکی: تعلیق انتشار نشریه «کوی بصیرت» صحت ندارد/ هیچ حکم محرومیتی در چهار سال گذشته درباره نشریات دانشجویی نداشتیم

مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: در دانشگاه تهران طی چهار سال گذشته هیچ حکم محرومیتی در رابطه با نشریات دانشجویی نداشتیم و هیچ نشریه‌ای تعلیق یا توقیف نشده است و تمامی نشریات دانشجویی با رعایت قانون دارای آزادی بیان و پویایی کامل بوده و هستند.

به گزارش اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ چندی پیش مصاحبه ای به دور از واقعیت مبنی بر تعلیق انتشار نشریه «کوی بصیرت» از طریق فضای مجازی منتشر و یکی از خبرگزاری ها نسبت به بازنشر آن اقدام نموده است. که در ادامه به منظور تشریح این ادعا با دکتر محمد علی زارع چاهوکی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به گفتگو پرداختیم.

دکتر زارع چاهوکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا خبر خبرگزاری دانشجو در رابطه با تعلیق نشریه «کوی بصیرت» صحت دارد؟، گفت: خیر، این خبر هیچ نسبتی با واقعیت ندارد و با کمال تأسف عضو دانشجویی شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برخلاف قانون و بدون هیچگونه سند و مدرکی اقدام به انتشار این خبر در فضای مجازی نموده و پس از آن «خبرگزاری دانشجو» در اقدامی غیراخلاقی و غیرحرفه‌ای بدون اطمینان از صحت و سقم خبر آن را بازنشر کرده است.

وی ادامه داد: همچنین «خبرگزاری دانشجو» پس از باز نشر، با مدیرمسئول نشریه مذکور مصاحبه‌ دیگری نیز انجام داده که مانند خبر مذکور شامل محتوایی اشتباه و بی‌ اساس است. این در حالی است که در دانشگاه تهران طی چهار سال گذشته هیچ حکم محرومیتی در رابطه با نشریات دانشجویی نداشتیم و هیچ نشریه‌ای تعلیق یا توقیف نشده است و تمامی نشریات دانشجویی با رعایت قانون دارای آزادی بیان و پویایی کامل بوده و هستند.

مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه «خبرگزاری دانشجو» قبل از انتشار خبر یا بعد از آن سندی درخصوص این موضوع ارائه نموده است؟، تاکید کرد: خیر، خبرگزاری دانشجو این خبر جعلی و کذب عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را بدون اطمینان از صحت و سقم آن و استعلام از مسئولان ذیربط در بسترهای مختلف خبری بازنشر داده است و حتی در ادامه مصاحبه پیشین خود با مدیرمسئول نشریه، مصاحبه دیگری تنظیم کرده است و تاکنون نیز تکذیبه­ای در رابطه با خبر فوق منتشر نکرده است.

وی افزود: جای تاسف است که برخی خبرگزاری‌ها قبل از کسب اطلاع از صحت و سقم موضوع از مسئولان ذیربط اقدام به خبرسازی یا انتشار اخبار جعلی در رابطه با دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور اقدام می‌کنند که البته این اقدام جز از دست دادن اعتماد مخاطبان قطعاً نتیجه دیگری نخواهد داشت.

وی درباره اقدامات معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران پس از انتشار چنین خبری بدون سند و مدرک بیان کرد: پس از مشاهده خبر منتشر شده مبنی بر تعلیق نشریه «کوی بصیرت» از سوی این خبرگزاری و پیگیری برخی دانشجویان فعال در حوزه نشریات دانشجویی، بنده به عنوان مدیر کل فرهنگی و اجتماعی و «دبیرکمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه تهران» با مدیر مسئول نشریه مذکور برای روشن شدن ماجرا و پیگیری اخبار انتشار یافته تماس گرفتم که ایشان گفتند سردبیر نشریه را در جریان موضوع هست و با سردبیر صحبت کنید. بدین‌سان برای روشن شدن موضوع با سردبیر نشریه تماس گرفته شد که ایشان با بیان اینکه سوء تفاهم شده است، از این ماجرا ابراز بی‌اطلاعی نمود و اظهار داشت که مدیر مسئول نشریه بدون استناد مصاحبه را انجام داده است.

مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران درباره پیگیری ها و اقدامات بعدی دانشگاه تهران تصریح کرد: پس از انتشار این اخبار و پیگیری آن از مسئولان نشریه مذکور، از معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نامه‌ای به ریاست شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال گردید تا فردی که به‌ عنوان عضو شورای مذکور این خبر را در فضای مجازی منتشر کرده است، مستندات خود را برای این معاونت ارسال کند.

دکتر زارع چاهوکی خاطر نشان کرد: همچنین نامه‌ای دیگر خطاب به مدیرمسئول نشریه «کوی بصیرت» فرستاده شد تا ایشان نیز در اسرع وقت مستندات ادعای خود در رابطه با تعلیق این نشریه به دبیرخانه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه ارائه نمایند. این پیگیری از جانب دانشگاه تهران از این بابت صورت گرفته است که برای تعلیق یا توقیف نشریات دانشجویی نیاز به ابلاغ کتبی است و افرادی که چنین ادعایی کرده‌اند، ضرورت دارد، اسناد کتبی در اختیار داشته باشند، وگرنه یک خبر کذب و بی‌اساس را نسبت با دانشگاه تهران مطرح کرده‌اند که باید اقدامات لازم جهت رفع چنین خطایی انجام شود.