معاون فرهنگی دانشگاه تهران: نشریات دانشجویی ظرفیت بزرگی در دانشگاه است

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در نخستین نشست گفت و شنود دانشجویی با حضور فعالان نشریات دانشجویی، نشریات دانشجویی را ظرفیت بزرگ و موثری در ترویج مفاهیم مهم و مورد نیاز دانشگاه عنوان کرد.

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، نخستین جلسه گفت و شنود دانشجویی با حضور فعالان نشریات دانشجویی دانشگاه، شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ در تالار امیرکبیر برگزار شد.

در این نشست دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، با اشاره به این که فضای دانشجویی باید فضای نقد و انتقاد باشد، گفت: «موفقیت در حوزه فرهنگی و اجتماعی، حاصل همکاری مدیران و دانشجویان است.» وی بی‌اعتمادی بین مدیران و اهالی فرهنگ را یکی از مشکلات امروز جامعه برشمرد و آن را عامل کاهش همکاری بین مدیران و فرهنگیان دانست.

دکتر مجید سرسنگی با اشاره به این که می‌توان درس‌های زیادی را از شرایط سخت آموخت، گفت:«انزوا در برابر مشکلات، یکی از گزینه‌های موجود است اما اگر به کاری که داریم می‌کنیم ایمان داریم باید پای کار بیاییم و ببینیم که چطور می‌شود مشکلات را حل کرد.»

دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، با اشاره به اهمیت حوزه فضای مجازی، خاطر نشان کرد: «متاسفانه فضای مجازی، پیش از آن که علم استفاده از آن وارد کشور شود، وارد شد.» وی فعالیت سامانه نشریات دانشجویی را یکی از اقدامات در حوزه فضای مجازی دانست.

به اعتقاد دکتر سرسنگی، یکی از مشکلات فرهنگی جامعه را ضعف در امر قانونگذاری است. وی قانون‌گذاری را برای انجام کار درست دانست. وی با اشاره به تصویب آیین‌نامه‌های استاد مشاور فرهنگی و علمی، استاد مشاور انجمن‌های علمی، اعطای امتیار نشریه حرفه‌ای، طرح افزایش توانمندی‌ها و شایستگی‌های اعضای هیات علمی و مدیران، دستاوردهای دانشگاه در زمینه قانونگذاری در حوزه فرهنگی را برشمرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، با اشاره به این که در طول چهار سال و نیم گذشته، تنها یک مورد توقیف نشریات داشتیم؛ این نکته را دستاوردی مهم برای دانشگاه دانست. وی با اشاره به این که قانون، حد و مرز دانشگاه در حوزه نشریات است؛ گفت: مادامی که قانون رعایت شود هیچ مشکلی نخواهیم داشت. وی افزود: رویکرد نشریات باید به گونه‌ای باشد که انتقاد دانشجویان خیرخواهانه باشد. ما به دنبال فضای آزاد کار فکری هستیم. البته در ضوابط قانون. معتقدیم دانشگاه محل حق گویی است. اما بایستی حرمت ها رعایت شوند و حرف بدون استنادی زده نشود.

پیش از این فعالان نشریات دانشجویی به بیان نظرات خود پرداختند.

در انتهای این نشست از دانشجویان برگزیده یازدهمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی تقدیر شد.