پویش “جمعه‌های سبز” کانون خیریه حامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

کانون خیریه حامی دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، پویش جمعه‌های سبز را با هدف ترویج فرهنگ طبیعت دوستی و پاکسازی طبیعت تاسیس کرده‌ و نخستین رویداد این پویش برگزار شده‌است. این پویش را می‌توان اقدامی دانشجویی در جهت ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعی عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار دانشجوی اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و در مصاحبه با مسعود ثابتی، دبیر کانون دانشجویی خیریه حامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی؛ پویش جمعه‌های سبز با هدف ترویج فرهنگ طبیعت دوستی و پاکسازی طبیعت، توسط این کانون، تاسیس و اولین رویداد آن روز جمعه ۴ مرداد، در محله‌ی دربند، برگزار شد.

این پویش با توجه به لزوم ترویج فرهنگ دوستی با طبیعت، سعی دارد تا با ایجاد حس طبیعت دوستی، گامی موثر در جهت افزایش تمایل به انجام کار داوطلبانه و خیر بردارد و این حرکت زمینه‌ای برای تقویت احساس مسئولیت‌پذیری اجتماعی نسبت به طبیعت و دیگران باشد و ترویج این فرهنگ، خود، ترویج فرهنگ کار خیر است.

در رابطه با روند فعالیت پویش می‌توان توضیح داد که اعضای کانون علاقه‌مند به انجام این فعالیت، با هم تصمیم می‌گیرند و به طور هفتگی محلی را انتخاب می‌کنند و در روز جمعه، به آن جا رفته و شروع به پاکسازی طبیعت از زباله می‌کنند. سعی می‌شود که این پویش علاوه بر هدف اصلی خود که پاکسازی طبیعت است؛ گامی برای افزایش تقویت حس همدلی و. دوستی بین اعضای عضو پویش باشد.

اولین رویداد این پویش در محله‌ی دربند و در روز جمعه ۴ مرداد برگزار شد. به گفته مسعود ثابتی، دبیر کانون، انتخاب محله‌ی دربند در روز جمعه و با توجه به شلوغ بودن محله می‌تواند، برای نشان دادن فرهنگ طبیعت دوستی به مردم و همچنین جمع آوری زباله، محل مناسبی باشد. استقبال دانشجویان از اولین رویداد این پویش، قابل انتظار بوده است و امید می‌رود تا در هفته‌های آتی شاهد استقبال بیشتری باشیم. همچنین “کلبه دوستداران کوهستان” وابسته به شهرداری ناحیه کوهستان، از برگزاری این پویش در محله‌ی دربند قدردانی کرد.

مشارکت اعضای کانون ایران‌شناسی دانشگاه علم و صنعت در برگزاری اولین رویداد این پویش نکته‌ی قابل توجهی است و امید می‌رود که با مذاکرات صورت گرفته احتمال حضور کانون‌های دیگر دانشگاه‌ها مانند کانون‌های دانشگاه صنعتی شریف در برگزاری رویدادهای آتی پویش وجود داشته‌باشد.

پیش از این شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی دانشگاه تهران پیش قدم در برگزاری جلسات مشترک با حضور دبیران و نمایندگان کانون‌های دانشگاه‌های صنعتی شریف، علم و صنعت، صنعتی امیرکبیر، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، خواجه نصیرالدین طوسی و ملایر بوده‌است که در اکثر آن‌ها بر برگزاری رویدادهای مشترک تاکید شده‌است.