دکتر نیلی احمدآبادی: دانش‌آموختگان بزرگترین سرمایه دانشگاه هستند / سومین جشن دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد

سومین جشن دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه تهران با حضور رییس و هیأت رئیسه دانشگاه، اساتید و مسئولین پردیس‌ها و خانواده‌های دانش‌آموختگان دانشگاه تهران شامگاه چهارشنبه ۱۹ تیرماه در محل مصلی دانشگاه تهران برگزار شد.‌

در ابتدای این مراسم، از فیروزه کرمانشاه و علی اکبر فرجادیان که از کارآفرینان برتر و نخبه دانشگاه تهران هستند تقدیر به عمل آمد.

در ادامه دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ضمن خیرمقدم به دانش‌آموختگان و خانواده آنها گفت: «لازم می‌دانم از طرف دانشگاه تهران، دانشگاهیان و همه دوست‌داران این دانشگاه، و حتی ملت ایران – چون دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است – موفقیت بزرگ شما را تبریک عرض کنم. همگی به خوبی می‌دانیم که شما در پی رقابتی سخت وارد این دانشگاه شده‌اید. تحصیل و دانش‌آموختگی دانشگاه تهران نیازمند هوش، کوشش، پشتکار و سعی فراوان است و امروز که شما به افتخار دانش‌آموختگی این دانشگاه نائل آمده‌اید، بدین معناست که نهایت کوشش خود را به کار بسته و در سایه تأییدات خداوند متعال موفق شده‌اید.»

وی افزود: «گفته می‌شود که هر دانشگاهی دارای یک مکتب فکری و فرهنگی ست. علی‌رغم گسترش ارتباطات و نزدیکی هرچه بیشتر ملل در قالب دهکده جهانی، هر دانشگاهی ویژگی‌های منحصر به فرد خود را داراست. و دانشگاه تهران که تاریخش به دارالفنون بر می‌گردد – و می‌توان گفت در آستانه صد و هفتادمین سال تأسیس دانشگاه تهران هستیم – دارای فرهنگ و مکتب فکری متمایزی است. این فرهنگ چیست؟ یکی از ویژگی‌های این فرهنگ کیفیت است؛ کیفیت یعنی تأمین نظر ذی‌نفعان و ذی‌نفعان ما چه کسانی هستند؟ تنها و تنها ملت ایران؛ همه مردمی که دوست‌دار علم و عالم هستند.»

رئیس دانشگاه تهران تأکید کرد: «همه آن کیفیت و ارزش‌هایی که مردم ما و دوست‌داران علم از ما می‌خواهند در دانش‌آموختگان ما تجلی می‌یابد: عالم بودن، متخصص بودن، اخلاق حسنه داشتن، کارآفرین بودن، نوآور بودن و توجه جدی به مسائل جامعه و این که ما در برابر آنچه که در اطرافمان می‌گذرد، مسئولیم. اثبات این ویژگی در آثار دانش‌آموختگان دانشگاه تهران در طول دهه‌های مختلف به خوبی دیده می‌شود. در کدام بخش اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، علمی، اقتصادی، معماری یا هنری، تجلی ردپای دانش‌آموختگان این دانشگاه را نمی‌توان یافت؟ کافیست به معماری دهه‌های اخیر، به تاریخ علم معاصر، به ادبیات کشور، هنر، مهندسی، کشاورزی، علوم اجتماعی و … نگاه کنید؛ سرآمدان، اغلب دانش‌آموختگان و استادان دانشگاه تهران هستند.»

دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه خاطر نشان کرد: «امروز همچون دهه‌های گذشته این دانشگاه بزرگان دیگری را برای آبادانی و سرافرازی کشور تقدیم جامعه می‌کند. کسانی که امروز نه تنها در صحنه ملی بلکه در صحنه بین‌المللی می‌درخشند و شاید فضای کشور به تنهایی قادر به پذیرش همه توانمندی این عزیزان نیست.»

وی در ادامه اظهار داشت: «شما همچنان عضو دانشگاه تهران هستید و ما همچنان نیازمندیم ارتباط خود را با شما حتی محکم‌تر از پیش حفظ کنیم. دانش‌آموختگان بزرگترین سرمایه یک دانشگاه هستند. همچنان که در گذشته دانش‌آموختگان در ساخت و حفظ چنین بستری برای تحصیل شما عزیزان همکاری کرده‌اند، امیدوارم شما نیز به عنوان بزرگ‌ترین سرمایه دانشگاه خودتان را پشتیبانی کنید. ما به راهنمایی‌ها و ارزیابی‌های شما نیازمندیم و به کمک همین ارزیابی‌هاست که ما می‌توانیم مسیرمان را اصلاح کنیم.»

دکتر نیلی به عنوان نکته پایانی گفت: «علم و تکنولوژی در دنیا دائم در حال تغییر و تحول است و یک دانش‌آموخته با ارتباط با مراکز علمی می‌تواند همچنان خود را به روز نگه دارد. وجود تشکیلات جدیدی در دانشگاه‌ها، به عنوان پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و استارت‌آپ‌ها به این معناست که درهای دانشگاه همچنان به روی همه دانش‌آموختگان‌اش باز است. تا با استفاده از توانمندی‌ها، خلاقیت‌ها و کارآفرینی‌های خود، دانشگاه و جامعه را یاری رسانند. از همه خانواده‌های عزیز شما و کلیه همکارانم در دانشگاه تهران تشکر می‌کنم و از این که همگی تلاش کردید تا امروز شاهد این رویداد بزرگ باشیم خدا را شاکریم.»

در بخش دیگری از این جشن، از چهار نفر از نیروهای زحمتکش خدمات دانشگاه تهران شامل آقایان غلام‌علی همتی، محمدحسن زیر‌آبادی، علی اعلمی و سرکار خانم سکینه فاضلی توسط تنی چند از اعضای هیئت رئیسه دانشگاه تقدیر به عمل آمد.

همچنین اهدای جوایز به نفرات برتر رشته‌های مختلف و اجرای موسیقی با صدای سالار عقیلی از دیگر برنامه‌های این جشن بزرگ در دانشگاه تهران بود.