در همایش سبک زندگی فاطمی با رویکرد خانواده در دانشگاه تهران؛ سند خانواده در گام دوم انقلاب اسلامی رونمایی شد

همایش سبک زندگی فاطمی با رویکرد خانواده در دانشگاه تهران به همت مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت علیهم الاسلام اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، با حضور مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و استقبال چشمگیر علاقه‌مندان، دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در تالار دهشور پردیس علوم دانشگاه تهران برگزار شد.

در این همایش، از سند و نقشه خانواده در گام دوم انقلاب اسلامی توسط مدیر مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت علیهم الاسلام دانشگاه تهران رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم که با اجرای هانی چیتچیان برگزار شد؛ مریم کوچک‌زاده دبیر همایش، به تعریف خانواده پرداخت و اظهار کرد: خانواده حکم بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم در زندگی را دارد و پس‌زمینه تمام اتفاقات آن است. در جریان خلقت، ادامه زندگی و نسل بشر خانواده است.

وی افزود: شاید علوم مختلف حرف‌های زیادی در مورد خانواده داشته باشند، اما اثر چندانی تاکنون در زندگی‌های ما نداشته باشند، لذا باید محور نگاه خود را قرآن و عترت در نظر بگیریم.

کوچک‌زاده بیان کرد: اگر نگاه ما توحیدی باشد، خانواده محل نزول رحمت الهی و جایی است که انسان در آن به آرامش می‌رسد. در خانواده هدایت صورت گرفته و ایمان‌ها شکل می‌گیرد.

دبیر همایش زندگی به سبک فاطمی، تأکید کرد: در خانواده است که پیوند‌ها شکل می‌گیرد و اگر قواعد الهی در آن شکل بگیرد، رحمت الهی نازل می‌شود.

وی یادآور شد: در الگوی خانواده که الگوی خانه رسول(ص) است، هر خانه‌ای مصداق حرم و برای آن حریمی در نظر گرفته شده است. در این خانه مودت و محبت جریان نوری است که خانواده را روشن می‌کند.

در ادامه این همایش و پس از پخش نماهنگی مذهبی در مورد خانواده، رضا دژبخش، مسئول مدرسه تزکیه و تعلیم، با بیان اینکه ما بر اساس ادراک خود عمل می‌کنیم، گفت: عمل نیز خود مقدمه ادراک است زیرا با هر عملی به شناخت و به مراحل بالای ادراک می‌رسیم، این دو با هم یک چرخه را به وجود می‌آورند.

دژبخش ادامه داد: ادراک از طریق حواس دریافت می‌شود. حواس بعدی به نام خیال دارد که بخشی از آن وهم است و تصاویری را به وجود می‌آورد. سپس از طریق عقل گزاره‌های وهمی با حقایق سنجیده شده و از هم تمییز داده می‌شوند و پس از آن علم به وجود می‌آید و به واسطه ایمان یا باور قلبی به فعل و عمل تبدیل می‌شود.

وی افزود: اگر ادراک نادرست باشد، آسیب به اجزای آن رسیده و در نتیجه فکر را دچار مشکل می‌کند. اگر ادراک کامل و جهت آن درست باشد، ما به سوی نور الهی رشد می‌کنیم.

دژبخش بیان کرد: حرکت به سوی نور، مراحل رشد نام دارند که در آن نخست مرحله طیب است و پاکی را به صورت فطری دریافت می‌کنیم، پس از آن مرحله خیر و سپس حسن و بعد ایمان است که هم برای خود و هم دیگران امنیت ایجاد کرده و در مرحله بعد حقیقت و سپاس ولایت پذیری نور است.

کارشناس قرآن و عترت دانشگاه تهران، بیان کرد: این مراحل رشد در کلیه مراحل زندگی باید در انسان ظهور و بروز پیدا کنند. مراحل زندگی شامل شکل‌گیری تکلم، شکوفایی اختیار، شکل‌گیری معیارها، اجتماعی شدن، مسئولیت و مدیریت اجتماعی است. اگر هر یک از این مراحل در هر دوره‌ای شکوفا نشود، اختلال‌هایی را به وجود می‌آورند و انسان‌ها نمی‌توانند ارتباط صحیحی داشته باشند.

در ادامه این مراسم، مریم سها مسئول کارگروه جوان مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت علیهم الاسلام، به سخنرانی در خصوص اهمیت خانواده در جامعه پرداخت.

در ادامه، سند و نقشه خانواده در گام دوم انقلاب اسلامی توسط احمدرضا اخوت، پژوهشگر قرآنی و مدیر مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت علیهم الاسلام تشریح شد و سپس با حضور دکتر محمدعلی زارع چاهوکی، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و احمدرضا اخوت از این سند رونمایی شد. این سند در راستای دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در مورد جرح و تعدیل الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت توسط دانشگاه‌ها در حوزه خانواده تدوین شده است.

به گفته پدیدآورندگان، این سند بر مبنای الگو‌های قرآنی در مورد خانواده با تلاش یک‌ساله دانشگاهیان و زیر نظر اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نوشته شده است.

گفتنی است، این برنامه سراسر دانشجویی بوده و تمامی سخنرانان را دانشجویان و اعضای مدرسه‌های قرآن و عترت علیهم الاسلام تشکیل می‌دادند.

از سوی دیگر، با توجه به استقبال گسترده از همایش، صندلی‌های سالن پذیرای شرکت‌کنندگان در همایش نبود و بسیاری از شرکت‌کنندگان که عمده آنان را بانوان تشکیل می‌دادند، بر روی زمین نشسته یا به صورت ایستاده همایش را دنبال می‌کردند.

در این برنامه، همچنین کاغذهایی در بین حضار پخش شد تا انتظارات و الگوهای مورد نظر خود در رابطه با خانواده را مطرح کنند و به چند پاسخ به قید قرعه جوایزی اهدا شد.