دانشجوی دانشگاه تهران برای دومین بار کاندید شرکت در مهمترین مسترکلاس عکاسی مستند جهان شد

مدیار شجاعی‌فر عکاس خوزستانی و دانشجوی رشته مطالعات توسعه اجتماعی (گرایش روستایی) در مقطع کارشناسی ارشد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، برای دومین بار پیاپی، کاندید شرکت در دوره آموزشی Joop Swart بنیاد ورلدپرس فوتو، مهم‌ترین مسترکلاس عکاسی مستند جهان شد.

برنامه Joop Swart Masterclass هر سال از سوی بنیاد world press photo که مهم‌ترین جایزه عکاسی خبری جهان را اهدا می‌کند، اجرا می‌شود. از این رویداد که در سال ۱۹۹۴ شروع شده، به عنوان یکی از معتبر‌ترین کارگاه‌های عکاسی بین المللی و مهم‌ترین کارگاه عکاسی مستند جهان یاد می‌شود.

مسترکلاس ورلدپرس فوتو با عنوان Joop Swart‌، با هدف پرورش فکری و تقویت مهارت‌های حرفه‌ای در زمینه عکاسی مستند و خبری، هر سال از بین کاندیدهای سرتاسر جهان، ۱۲ عکاس را در محل بنیاد ورلدپرس فتو در آمستردام، زیر نظر چند تن از بهترین عکاسان دنیا تحت آموزش قرار می‌دهد و برگزیدگان نهایی نیز، تجربیات و اطلاعات خود را با هم به اشتراک خواهند گذاشت و برای چند روز در شهر آمستردام در کشور هلند مهمان بنیاد world press photoخواهند بود.

طبق آمار ارائه شده توسط بنیاد ورلدپرس فوتو، در مستر کلاس سال ۲۰۱۹ تعداد ۱۵۳ نفر (شامل عکاسان، سردبیران، کیوریتورها، گالری‌دارها و …) از سرتاسر جهان وظیفه انتخاب کاندیداهای اولیه را بر عهده داشته‌اند که در نهایت ۲۴۵ عکاس از کشورهای مختلف برای شرکت در مستر کلاس منتخب شدند، ۵۲ درصد از کاندیدهای منتخب زن و ۴۸ درصد از آن‌ها مرد بوده‌اند، همچنین از بین کاندیدهای منتخب، ۱۳ درصد از آفریقا، ۲۱ درصد از آسیا، ۲۵ درصد از اروپا، ۱۲ درصد از جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه، ۱۸ درصد از آمریکای جنوبی و ۱۱ درصد از آمریکای شمالی و مرکزی هستند.

مدیار شجاعی‌فر سال گذشته (۲۰۱۸)  نیز برای شرکت در این مسترکلاس کاندید شده بود و امسال نیز برای دومین بار کاندید شرکت در   Joop Swart Masterclass سال ۲۰۱۹ شده است.