برگزاری نشست روش شناسى تجزیه و تحلیل آثار خوشنویسی معاصر در دانشگاه تهران

در نشست تخصصی با عنوان روش شناسى تجزیه و تحلیل آثار خوشنویسی معاصر (گرایش‌های نوین/ خط‌نگاره) به همت کانون مطالعات بینارشته‌ای فرهنگی باشگاه دانشجویان با حضور استاد بهمن پناهی خوشنویس، پژوهشگر موزیکالیگرافی، چهارشنبه ۱۲ دی۱۳۹۷، ساعت ۱۵ در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار می شود.

این نشست در دو بخش مقدمه اى بر روش شناسی  تجزیه و ‌تحلیل آثار خوشنویسی معاصر  و کارگاه نظرى و پرسش‌ و پاسخ صورت می پذیرد.

هنر کهن خوشنویسی، اخیرا به منبع سرشاری برای الهام‌گیری هنرمندان تبدیل شده است. بهمن پناهی استاد خوشنویسی و موسیقی ایرانی سال ها است درباره رابطه این دو هنر پژوهش می‌کند. او پایان‌نامه دکترای خود را در همین زمینه در دانشگاه سوربن پاریس ارائه کرده است. او رابطه ویژه‌ای میان خط و هنر موسیقی، که بسیاری آن را ناب‌ترین هنرها می‌دانند، می‌بیند. پناهی این رابطه را «موزیکالیگرافی» یا «خوش‌آهنگ‌نویسی» می‌خواند.

خط در تاریخ خود هیچوقت هنر دموکراتیک و همه‌گیر نبوده است،‌ یعنی در بنیاد خود هنر برگزیده‌گان بوده است و کم‌کم وارد اجتماع شده است. حال آنکه در مورد دیگر هنرها این فرآیند برعکس بوده، یعنی موسیقی از دلِ آواز‌ها و لالایی‌های مادران بیرون آمده و چنین نبوده که نخست موسیقی خاص و زبده ساخته شود و بعد کم‌کم این موسیقی وارد لایه‌های اجتماع بشود و موسیقی عامه و اجتماعی پدید بیاید.

گفتنی است، شرکت کنندگان در کارگاه می‌توانند آثار اصل یا تصویرى/دیجیتال (فلش، لپتاپ) خود را جهت تجزیه و تحلیل در نشست عرضه کنند.