نشست شاهنامه‌خوانی با عنوان«خوانشی نو از یادگار کهن» در دانشگاه تهران برگزار شد

نشست شاهنامه‌خوانی با عنوان «خوانشی نو از یادگار کهن» به همت کانون مطالعات بینارشته‌ای باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، سه‌شنبه ۱ آبان ۱۳۹۷ در باشگاه دانشجویان برگزار شد.

در ابتدای این نشست کیخسرو دهقانی، شاهنامه‌خوان، ابیاتی از شاهنامه را نقالی کرد. پس از این اجرا، محمدمهدی رستمی از اهمیت شخصیت‌ها و قهرمانان شاهنامه سخن گفت و تاکید کرد: همچنان پس از گذشت دوره‌های تاریخی متمادی ویژگی‌های خاص این شخصیت‌ها از جمله رشادت‌ها و خصلت پهلوانانه آنها در میان مردم زنده است؛ رستم همچنان به ‌عنوان پهلوان زبان‌زد بوده و هست و این وجه اصلی شاهنامه فردوسی طوسی، این شاعر والا مقام است.

تعداد دقیق ابیات شاهنامه، زمان سرودن آن و نیز قدیمی‌ترین نسخه آن بحث دیگری بود که مهدی رستمی به آن پرداخت.

سخنران دیگر این برنامه، دکتر وحید عیدگاه طرقبهی یکی از اساتید دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود که درباره تصحیح شاهنامه و انواع آن صحبت کرد.

سپس، سخنرانی استاد علیرضا شجاع‌پور با توضیحاتی مختصر درباره کتاب «از شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی» و معرفی آن آغاز شد. وی در ادامه به روایت فردوسی از داستان رستم و سهراب و نیز داستان اسفندیار اشاره کرد و به تحلیل آن پرداخت.

در این نشست استاد محمد روشن نیز طی سخنانی گفت: از آنجا که فقدان اجرای چنین برنامه‌هایی برای شناخت هر چه بهتر شاعران پارسی‌گوی و کلاسیک فارسی در جامعه آکادمی کشور احساس می‌شود، لذا برگزاری متداوم و مستمر چنین برنامه‌هایی می‌تواند برای نسل جوان بسیار مفید و سازنده باشد.

در انتهای برنامه، محمدمهدی رستمی ضمن ارائه نکاتی درباره خلاصه شاهنامه که در کتاب «از شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی» آورده شده به برخی از وجوه اهمیت این کتاب اشاره کرد.