توان افزایی دانش آموزان سیستان و بلوچستان به همت گروه جهادی السابقون باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران

کمیته آموزشی گروه جهادی السابقون باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران که همواره در طول سال های فعالیت خود، دانش آموزان را در حین تحصیل و آمادگی برای آزمون کنکور یاری کرده، امسال نیز مانند هر سال در مرحله انتخاب رشته نیز تنهایشان نگذاشته است.

آن چه مسلم است رقابت برای ورود به رشته‌ها و دانشگاه‌های خوب در ۵ گروه شدید و سخت است و علی رغم سهمیه مناطق محروم، عموما بالا بودن رتبه‌ها در این مناطق، شانس و موفقیت زیادی برای آن‌ها به ارمغان نمی‌آورد.

دانش آموزان در زمان انتخاب رشته با ده‌ها رشته مختلف رو به رو خواهند شد که در اغلب موارد حتی با آن آشنایی جزئی هم ندارند؛ به همین علت نمی‌دانند دقیقا باید کدام یک را انتخاب کنند و کدام نسبت به بقیه برتری خواهد داشت؛ به همین علت سردرگم می‌شوند و انتخاب رشته را فرایندی دشوار می‌دانند.

از نظر آماری یکی از علل ترک تحصیل دانش آموزان خصوصا دختران در روستاها وشهرهای محروم، این است که رشته‌های مورد نظر دانش آموزان وجود ندارد و با توجه به شرایط خانوادگی، مسائل عقیدتی و سنتی حاکم بر خانواده‌های روستایی دختران نمی‌توانند برای تحصیل به نقاط دیگر بروند. به هین دلیل سطح سواد دانش آموزان پایین می‌آید.

هم‌چنین انتخاب رشته در سنی صورت می‌گیرد که دانش آموزان به راحتی نمی‌توانند علایق واقعی خود را شناسایی کنند، به همین دلیل این ترس برایشان به وجود خواهد آمد که رشته انتخابی طبق علایقی که دارند صورت نگیرد و موجب پشیمانی شود.

با توجه به موارد ذکر شده، یک داوطلب کنکور سراسری به تنهایی نمی‌تواند در انتخاب رشته موفق شود، و از این رو بهتر است فردی در شناخت علایق داوطلب به وی کمک کند تا با توجه به آن‌ها بهترین رشته را انتخاب کند.

در راستای تحقق این امر، پیش از اعلام نتایج و شروع فرآیند انتخاب رشته، تیم هایی تخصصی، تحت نظارت مرضیه کارخانه، مسئول کارگروه مشاوره گروه جهادی و دانشجوی جغرافیا در دانشگاه‌های تهران و خوارزمی، تشکیل شد و محتواهایی آماده شد با این مضامین که در قدم اول دانش آموزان بتوانند با مفهوم هدف و هدف گذاری آشنا شوند، هدف خود را از رفتن به دانشگاه به خوبی دانسته و دریابند که برای اینکه فرد موثری برای خود، خانواده و اجتماع باشند، الزاما نیاز نیست به دانشگاه بروند، با رشته‌های دانشگاهی، دانشگاه‌ها، محتوای دروس دانشگاهی و موقعیت‌های شغلی آشنا شوند و اولویت‌های خود را برای انتخاب‌ مشخص کنند.

کمیته آموزشی گروه جهادی السابقون باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران در استان سیستان و بلوچستان که مقصد تیم‌های مشاوره بود، در شهرستان‌ها و بخش‌های هامون، زهک، سوران، ایرانشهر، راسک و قصرقند، پایگاه‌های انتخاب رشته و مشاوره کنکور سراسری برپا کرد.

افتتاح پایگاه انتخاب رشته در شهرستان سوران برای دانش آموزان کنکوری از جمله مواردی بود که به یاری  این گروه انجام شد.

گفتنی است، این مشاوره ها علاوه بر ارائه مطالب کلی به صورت گروهی، به صورت فرد به فرد نیز انجام شد. هم‌چنین بالا بودن رتبه‌ها یا مجاز نشدن برخی از دانش آموزان برای انتخاب رشته‌های روزانه و شبانه دانشگاه‌ها موجب نشد تا انرژی کمتری برای دانش آموزانی که فرصت انتخاب در سایر دانشگاه‌های از جمله پیام نور را داشتند گذاشته شود. صحبت کردن و ارائه مشاوره به دانشجویانی که در کنکور سراسری غیرمجاز بودند نیز از دیگر مضامین و اهداف محتوای آماده شده بود.