بیست‌ویکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در دانشگاه تهران افتتاح شد

افتتاحیه بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی  با حضور دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و مهندس محمدهادی عسگری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر محمدعلی زارع چاهوکی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، مدیران فرهنگی دانشگاه تهران، تعدادی از اساتید دانشگاه‌های تهران، سوره، هنر و معماری، دبیران ادوار گذشته این جشنواره و جمعی از هنرمندان عرصه تئاتر، سینما و تجسمی یکشنبه، ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و محمد هادی عسگری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره اهمیت جشنواره تئاتر دانشگاهی صحبت کردند.

دکتر غفاری ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: آموزش و پژوهش برای هر رشته اولویت اول را دارد و بالندگی و درخشش هر رشته علمی بستگی به این دارد که در عرصه آموزش و پژوهش تا چه اندازه رشد داشته‌ است به ویژه برای حوزه‌ای مثل تئاتر که خیلی نیازی به توضیح ندارد.

وی در ادامه افزود: به اذعان همه شما عزیزان و  بر مبنای تحقیقات موجود عملا این حوزه، وجه نظری و وجه عملی قوی دارد. خود این جلسه به نوعی ناظر بر همین حرکت و بالندگی و اثری است که این رشته می‌خواهد بر فرهنگ جامعه بگذارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، اظهار کرد: آنچه در رشته تئاتر نقش محوری دارد این است که تئاتر مشارکت می‌طلبد و داعیه این را دارد که مشارکت‌آفرین و قهرمان‌ساز است.

دکتر غفاری با بیان اینکه تئاتر خود را به دو ساحت کار با تعهد و توام با نقد و انتقاد تعریف می‌کند، تصریح کرد: ‌به نظر می‌رسد استمرار و ماندگاری این رشته واجب است و به آگاهی بخشی و ایجاد حس و تعهد در افراد می‌انجامد. وقتی ما یک دانشی را در این دو عرصه نظری و عملی تعریف می‌کنیم هم ظرایف خاص خود و هم مسائل و مشکلات خاص خود را دارد.

وی در ادامه افزود: این رشته برای سرآمد بودن مطمئنا مشکلات و مسائل خاص خود را دارد و کسانی هم که بخواهند در این عرصه ورود کنند و این محصول را به جامعه منتقل کنند با مسائل بیشتری مواجه هستند و بدیهی است که در این حوزه نیاز به تلاش و کوشش بیشتری داریم. در برگزاری چنین مجموعه‌هایی از هفته آموزش و پژوهش تا دیگر رخدادهای جشنواره‌ای اهتمام و تعهد بیشتر نسبت به دستاوردها در جامعه جاری می‌شود.

در ادامه این مراسم مهندس عسگری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، گفت: از فعالیت دبیرخانه و تمامی کنشگران عرصه تئاتر دانشگاهی متشکرم و قوام و دوام جشنواره را مرهون عوامل اعضای دبیرخانه می‌دانم.

وی اظهار امیدواری کرد: با همراهی و همیاری فعالان جامعه تئاتر دانشگاهیان بتوان گام‌های موثری در راستای اعتلای این جشنواره برداشت.

مهندس عسگری همچنین خاطرنشان کرد که باید به بخش مناطق این جشنواره در سال‌های آتی نگاه ویژه‌ای داشت و به شکل کاملا حرفه‌ای اقدام به حفظ این بخش شود.

مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پایان سخنان خود، تاکید کرد: تمام تلاش خود را برای رفع نقص چند دوره گذشته جشنواره در ارتباط با زمان‌بندی انتخاب دبیر خواهم کرد تا تمامی بخش‌های این جشنواره زمان کافی برای مدیریت، برنامه‌ریزی و انجام داشته باشند.

گفتنی است، در ادامه مراسم از کتاب «از منظر تئاتریکالیته» و گالری عکس مربوط به جشنواره بیست‌ویکم در نگارخانه دانشجو واقع در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران رونمایی شد.