نمایشگاه مسابقه عکس «سفر به خانه خدا» افتتاح شد

نشست خبری و افتتاحیه مسابقه عکس «سفر به خانه خدا»، چهارشنبه ۲۵ بهمن با حضور مسعود زنده‌روح کرمانی دبیر هنری مسابقه و احسان محمدی دبیر مسابقه و دبیرکل تشکل‌های فرهنگی هنری دانشگاه تهران در نگارخانه «دانشجو» واقع در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

احسان محمدی در این مراسم، گفت: مسابقه عکس«سفر به خانه خدا» ابتکار و تلاشی است برای انعکاس جلوه‌های متعدد حج مبتنی بر نگاه خود حجاج از طریق عکس‌هایشان. یعنی روایت حج توسط خود حجاج. روایتی مهم و جذاب که پیش‌تر کم‌تر به شکل یک رویداد هنری مورد توجه بوده است.

وی افزود: افشین شاهرودی، کمال‌الدین شاهرخ و حسن غفاری داوران این دوره از مسابقه بودند. داوری‌ها در چند مرحله انجام‌ شد و ۷۵ اثر برای چاپ در کتاب انتخاب و ۵۳ اثر نیز برای شرکت در نمایشگاه برگزیده شدند. در نهایت ۱۱ اثر برگزیده شدند که این آثار در مراسم اختتامیه معرفی خواهند شد. در این مسابقه از تمامی استان‌های کشور اثر داشتیم که ۳۶ درصد خانم‌ها و ۵۴ درصد از شرکت‌کنندگان را آقایان تشکیل می‌دادند.

مسعود زنده‌روح کرمانی نیز در این مراسم، گفت: مجموعا ۳۵۰ نفر عکس‌هایشان را به دست ما رساندند که بیشتر عکس‌ها توسط عکاسان غیرحرفه‌ای و خود حجاج گرفته شده بود. ۵۳ عکس روی دیوار قرار است به صورت کتاب در بیاید که امیدوارم این روند ادامه پیدا کند و هر سال شاهد برگزاری این نمایشگاه باشیم. در این نمایشگاه سعی کردیم بهترین آثاری که شایستگی روی دیوار رفتن را دارند، انتخاب کنیم و در اکثر آثار هم حس لحظه‌ای عکاسان در عکس‌ها مشخص است و ما هم تلاش کردیم در انتخاب آثار احساس اصیل و ساده ثبت‌کنندگان را مورد توجه قرار دهیم. این دوره چون برای اولین بار است که برگزار می‌شود ما شاهد تنوع کمتری در آثار بودیم و از مناسک حج عکس‌های کمتری داشتیم و بیشترین عکس‌ها از مساجد و یا خود افراد بوده است.

گفتنی است، مسابقه عکس «سفر به خانه خدا» با موضوعات عزت و کرامت حجاج ایرانی، وحدت در جهان اسلام، عملیات اجرایی حج سال ۱۳۹۶، لحظه‌های ویژه عبادی، سلفی بناها و آیین‌ها و استقبال از حجاج سال ۱۳۹۶ به همت شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی دانشگاه تهران و مؤسسه فرهنگی رسانه‌ای پارسیان فرهنگ با همکاری و مشارکت معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، سازمان فرهنگی هنری و سازمان زیباسازی شهرداری تهران برگزار شده است.

این نمایشگاه تا ۶ اسفند، از شنبه تا چهارشنبه غیر از روزهای تعطیل از ساعت ۹ تا ۱۶، دائر خواهد بود و آیین اختتامیه نمایشگاه یکشنبه ۶ اسفند، ساعت ۱۷ در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران به نشانی خیابان ۱۶ آذر، جنب کلینیک ۱۶ آذر، برگزار خواهد شد.