اولین دوره حقوق بین‌الملل آب برگزار شد

«اولین دوره حقوق بین‌الملل آب» با حضور جمعی از مدیران، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌ها در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

به همت کانون مطالعات بین‌المللی دانشگاه تهران و با همکاری اداره‌کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگی دانشگاه تهران، اولین دوره سلسله کارگاه‌ها و نشست‌های حقوق بین‌الملل کانون مطالعات بین‌المللی دانشگاه تهران با عنوان «حقوق بین‌الملل آب؛ مبانی و اسناد بین‌المللی» چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶، با حضور احسان محمدی، دبیر شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و دبیر کانون مطالعات بین‌المللی دانشگاه تهران، مهندس جبار وطن‌فدا، مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آبی مشترک وزارت نیرو، نیلوفر صادقی، مدیر بخش علوم طبیعی دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران، دکتر مهدی پیری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، دکتر علی مشهدی، عضو هیئت علمی دانشگاه مفید قم، دکتر احمدرضا توحیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه مفید قم، مدیران کانون مطالعات بین‌المللی دانشگاه تهران، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان دانشگاه تهران و سایر علاقه‌مندان در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

در مراسم افتتاحیه دوره، احسان محمدی، دبیر کانون مطالعات بین‌المللی دانشگاه تهران ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان و شرکت‌کنندگان، با تأکید بر اهمیت حقوق بین‌الملل آب به عنوان مفهومی مهم و در حال توسعه، به شکل‌گیری ایده این طرح اشاره کرد و هدف کانون مطالعات بین‌المللی دانشگاه تهران را اولا تلاش برای ترویج آموزش، دانش، اطلاع‌رسانی، مهارت و تقویت پشتوانه‌های علمی و ادبیات این حوزه و ثانیا اهتمام نسبت به ترویج دغدغه‌مندی و حساسیت نسبت به موضوع، به عنوان مسئولیت اجتماعی و مأموریت سوم نهاد دانشگاه معرفی کرد و ضمن تأکید بر آن، از طرح‌ها و برنامه‌های مهم کانون در آینده خبر داد.

در ادامه مهندس جبار وطن‌فدا، مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آبی مشترک وزارت نیرو، ضمن تقدیر از کانون مطالعات بین‌المللی دانشگاه تهران و محمدی، دبیر کانون به خاطر برگزاری سلسله کارگاه‌ها و نشست‌های حقوق بین‌الملل آب و دکتر پیری به خاطر اهتمام و حمایت، آن را اقدامی لازم و ارزشمند توصیف کرد و آمادگی وزارتخانه متبوع خود را برای همکاری در طرح اعلام کرد.

مهندس وطن‌فدا در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت و لزوم ارتباط میان دانشگاه و صنعت بر اراده وزارت نیرو در این ارتباط تأکید کرد. وی سپس ضمن اشاره به موقعیت و وضعیت جمهوری اسلامی ایران در حوزه آب و حقوق بین‌الملل آب و ویژگی‌های حاکم برآن، نقش دانشگاه و دانشگاهیان را در پیشبرد اهداف کشور در این حوزه برجسته دانست. مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آبی مشترک وزارت نیرو در ادامه به سطوح فنی، سیاسی و حقوقی موضوعات آبی اشاره کرد و ضمن تأکید بر اهمیت هر سه سطح، از سطح حقوقی به عنوان سطحی ویژه و تعیین‌کننده یاد کرد.

نیلوفر صادقی، مدیر بخش علوم طبیعی دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران هم در سخنانی ضمن تبیین اهمیت موضوع آب در حقوق بین‌الملل و ارتباط آن با سایر حوزه‌های حقوق بین‌الملل، به موانع، چالش‌ها و فرصت‌ها در حوزه حقوق بین‌الملل آب اشاره کرد و از آمادگی کامل و علاقه‌مندی یونسکو و دفتر منطقه‌ای در همکاری و مشارکت با کانون مطالعات بین‌المللی دانشگاه تهران در این طرح خبر داد.

در ادامه، دکتر مهدی پیری، ضمن تقدیر از برگزاری این طرح، بر ضرورت آن تأکید و خواستار گسترش و توسعه آن با همکاری وزارت نیرو، یونسکو و سایر دستگاه‌های همکار شد.

سپس در بخش کارگاه، چهار جلسه جداگانه با حضور دکتر مهدی پیری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، دکتر علی مشهدی، عضو هیئت علمی دانشگاه مفید قم، دکتر احمدرضا توحیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه مفید قم و شرکت‌کنندگان از صبح تا عصر برگزار شد.

یادآور می‌شود، این دوره‌ها با موضوعات جدید ادامه خواهد داشت.