مدیر مرکز تئاتر مولوی در آیین افتتاحیه نمایش «ویتک»: تئاتر دانشگاهی به زیرساخت های گسترده تری نیاز دارد

نمایش «وُیتک» به نویسندگی و کارگردانی طناز مظفری با حضور استاد فریندخت زاهدی، استاد رشته ادبیات نمایشی دانشگاه تهران، ۳ آذر در مرکز تئاتر مولوی افتتاح شد.

دکتر فریندخت زاهدی به عنوان مهمان ویژه این نمایش را افتتاح کرد و در ابتدا با اشاره به این نکته که امسال چهل و پنجمین سالگرد ورود لهستانی‌ها به ایران است و سفارت لهستان طی برنامه‌های متنوعی به گرامی‌داشت این واقعه پرداخته است؛ به ریشه‌دار بودن این نمایش در یک رویداد تاریخی، یعنی جنگ جهانی دوم و حضور لهستانی‌ها در ایران و میزبانی خوب ایرانی‌ها از آن‌ها پرداخت و تجلیل کرد.

وی سپس به اهمیت گسترش روابط بینافرهنگی بین ایران و سایر کشورها تاکید و با اشاره به این نکته که این نمایش دارای ویژگی‌های مشترک چه به لحاظ تاریخی و چه به لحاظ دارا بودن یک شخصیت سمبلیک (کاراکتر اصلی نمایش) بین ایران و لهستان است، ابراز امیدواری کرد که این نمایش بتواند سرآغاز برنامه‌های فرهنگی و هنری بیشتری بین ایران و سایر کشورها شود.

در ادامه مراسم، امیرحسین حریری مدیر مرکز تئاتر مولوی ضمن خوشامد‌گویی به مهمانان و با اشاره به قدمت و هویت تئاتر مولوی از این مرکز به عنوان مرکز تئاتر دانشگاهی ایران یاد کرد و اظهارداشت: در شرایط فعلی دانشگاهی و حرفه‌ای تئاتر کشور، این مرکز یک تنه نمی‌تواند پاسخگوی نیاز خیل عظیم فارغ‌التحصیلان و دانشجویان تئاتر باشد و بدون شک می‌بایست به افزایش مراکز عرضه تولیدات نمایشی دانشجویان و اساتید دانشگاه توجه جدی‌تری شود.

کارگردان نمایش «عادل‌ها»  در ادامه  تاکید کرد: عمده مشکل تئاتر دانشگاهی ما امروزه در دو مقوله آموزش و نبود زیرساخت‌های مناسب و متناسب برای این همه متقاضی اجراست.

حریری با اشاره به اجرای نمایش «وُیتک» در سالن کوچک مولوی تصریح کرد: اکنون این نمایش دانشگاهی در سالنی به صحنه می‌رود که اگر بیست سال پیش هم به دنبال نمایشی از جنس دانشگاهی بودید، صرفا در همین مکان آن را می‌یافتید. به عبارتی در طول این دو دهه هیچ تناسبی بین پذیرش دانشجوی تئاتر در دانشگاه‌ها و رشد زیرساخت‌ها برای حمایت از آن‌ها صورت نگرفته است و حقیقت این است که اگر همت دانشگاه تهران در بازسازی این تالار نبود، همین تالار مولوی هم شاید امروز امکان بهره‌برداری نداشت. این در حالی است که باید بپذیریم اگر رشته تئاتر را در مراکز آموزش عالی پذیرفته‌ایم، باید چندین مرکز مثل مولوی داشته باشیم و تمامی دانشگاه‌های هنری و نیز وزارت علوم باید مسئولیت خود را در این زمینه ایفا کنند و صرفا از تالار مولوی توقع حمایت از تمامی نمایش‌های دانشگاهی را نداشته باشند.

معاون سابق هنری تماشاخانه ایرانشهر با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها عنوان کرد: عدم تناسب بین تربیت نسل جوان تئاتری در دانشگاه‌ها و زیرساخت‌های تئاتر دانشگاهی را با شیبی تند به مرحله بحران نزدیک می‌کند که اگر راه‌حلی هدفمند و توسعه محور مد نظر قرار نگیرد، بدون شک با هدر رفت استعدادهای خلاق زیادی مواجه خواهیم بود. زیرا هم اکنون نیز خلاقیت و انگیزه در جوان و دانشجو وجود دارد اما جایی برای عرضه آن نیست. گویا اراده‌ای برای توسعه زیرساختی وجود ندارد. قطعا این مشکل در آینده‌ای نه چندان دور به بحرانی حتی در تئاتر حرفه‌ای ما بدل می‌شود.

حریری با ابراز امیدواری نسبت به نتیجه بخش بودن سیاست الگوسازی در تئاتر مولوی در دوره جدیدی که بعد از بازگشایی تجربه می‌کند، اظهار داشت: همه ما باید بکوشیم با زمینه‌سازی مناسب و ایجاد بستر و حمایت لازم  نگاه تقلید محور و اقتصادی را از تئاتر دانشگاهی دور کنیم.

مدیر مرکز تئاتر مولوی در پایان با اشاره به نقش مسئولان و دانشکده‌های تئاتری ابراز امیدواری کرد که دانشکده‌های تخصصی تئاتر مانند جزیره‌های منفک نبوده و با همکاری یکدیگر و همدلی و همیاری مسئولان برای سروسامان دادن به اوضاع تئاتر دانشگاهی تلاش کرده و به برنامه‌ای مشخص و مدون و چشم‌اندازی روشن دست یابند.

گفتنی است، نمایش «وُیتک» به کارگردانی طناز مظفری و بازی علی پویا قاسمی و امیرعباس خراسانی، هر روز ساعت ۱۷ در سالن کوچک مرکز تئاتر مولوی به صحنه خواهد رفت.