پنجمین دوره نمایشنامه خوانی مرکز تئاتر مولوی افتتاح شد

پنجمین دوره نمایشنامه خوانی مرکز تئاتر مولوی با حضور اساتید و هنرمندانی چون محمدرضا خاکی، اکبر عالمی، مجید سرسنگی، مسعود دلخواه، رحمت امینی، سعید چنگیزیان، امیرحسین حریری، کیوان کثیریان و… شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶  در مرکز تئاتر مولوی آغاز به کار کرد.

در این مراسم دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران طی سخنرانی اظهار داشت: خوشحالم که مرکز تئاتر مولوی در راستای فعالیت های خود که مبتنی بر آموزش دانشگاهی است، حرکت خوب دیگری را هم که از سال ها قبل شروع شده بود به پیش می برد و امیدوارم این حرکت نیز به اعتلای تئاتر دانشگاهی بیفزاید زیرا تئاتر دانشگاهی الگوی تئاتر حرفه ای است و نه الگوبردار از آن.

وی با اشاره به خصوصیات نمایشنامه خوانی، گفت: متاسفانه امروزه شاهد هستیم با وجود رشد گرایش به نمایشنامه خوانی، هدف از این مدیوم هنری تبیین نشده و غالبا تفاوتی با اجرا ندارند.

این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: آیا اجراهای متعدد و کثیری که امروزه در تئاترهای مختلف به روی صحنه می رود توانسته دردی از تئاتر ما درمان کند؟ یا مثل بسیاری چیزهای دیگر وقتی درگیر کمیت شدیم شاخصه های کیفی را از یاد بردیم؟ مخصوصا توصیه من به دانشجویان و جوانان محترمی که در حوزه تئاتر کار می کنند این است که به افرادی مثل زنده یاد استاد محمد نگاه کنند و ببینند که این افراد اولا خودشان و دوم آثارشان در چه پروسه زمانی توانسته اند به بار بنشینند و آثارشان را تولید کنند. بی دلیل نیست که وقتی به آثار افرادی مثل ساعدی، بیضایی، رادی و استادمحمد رجوع می کنیم، هنوز حرفی برای گفتن دارند زیرا سال ها برای آموختن و تعمق کردن و تولید اثر وقت گذاشته اند و از همان ابتدای کار به دنبال سوپر استار شدن نبوده اند.

دکتر مجید سرسنگی در پایان سخنانش، گفت: ظرفیت تئاتر دانشگاهی باید با حمایت از تولیدات مختص فضاهای مختلف دانشگاهی، تقویت شود.

در ادامه این مراسم، دکتر رحمت امینی نیز گزارشی از روند برگزاری پنجمین دوره نمایشنامه خوانی مولوی ارائه کرد.

همچنین در همین روز، در ساعت ۱۷:۳۰ نمایشنامه «آپارتمان» به کارگردانی لاله یوسفی و در ساعت ۱۹ نمایشنامه «هیچ چیز جدی نیست» به کارگردانی دکتر مسعود دلخواه به عنوان آثار افتتاح کننده پنجمین دوره، خوانده شدند.

در این مراسم که با یاد محمود استادمحمد و با استقبال هنرمندان و علاقه مندان برگزار شد، ۲۰ اثر به عنوان برگزیدگان پنجمین دوره نمایشنامه خوانی معرفی شدند.

گفتنی است در پنجمین دوره نمایشنامه خوانی مولوی تئاتر مولوی، از آبان تا اسفند ۱۳۹۶، آثار منتخب هر شنبه، در دو نوبت نمایشنامه خوانی می شوند.