در گفت‌و‌گو با شهرام کرمی مطرح شد؛ ضرورت پیروی از الگوی قاعده‌مند تولید «مفیستو» در خلق آثار نمایشی

شهرام کرمی در اجرای ویژه هنرمندان نمایش «مفیستو» با تأکید بر ضرورت پیروی از الگوی این نمایش در ایجاد بستر تجربه برای دانشجویان، گفت: متأسفانه در حال‌حاضر بیشتر آثار نمایشی بر مبنای روابط فردی و خارج از اصول و نظامندی لازم شکل می‌گیرد، اما مفیستو اثری است جریان‌ساز که مراحل قائده‌مند تولید آن به خلق یک اثر نمایشی با ارزش انجامیده است.

شهرام کرمی در گفت‌و‌گو با روابط عمومی نمایش مفیستو درباره کارگردانی این اثر گفت: دکتر دلخواه از آن دسته کارگردانانی است که تئاتر را به‌درستی می‌شناسد و من همواره از دیده آثار وی لذت برده‌ام.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: تئاتر در وضعیت‌های مختلفی تولید و اجرا می‌شود، بسیاری از اجراهایی که درحال‌حاضر روی صحنه می‌روند، درگیر هیجان هستند و در اصطلاح متداول شکلی کاذب دارند، اما مفیستو فارغ از این فضا، اثری جریان‌ساز و دیدنی است.

وی تأکید کرد: نمایش مفیستو از چندین منظر برای من قابل احترام است. نخست، نگاه و مواجهه اندیشه‌محور دکتر دلخواه با نمایش و ارتباط خوب او با تماشاگر است؛ به‌شکلی که مخاطب در هر شرایطی به اندیشه موجود در متن و زیرمتن رجوع داده می‌شود.

کرمی با اشاره به اهمیت حضور دانشجویان و فارغ‌التحصیلان جوان رشته نمایش در این اثر ادامه داد: دومین جنبه مهم این اثر نمایشی، کار با تعداد زیادی از جوانان و دانشجویان است. هرچند حضور چند بازیگر حرفه‌ای نیز این کار مشاهده می‌شود اما تلفیق این گروه با بازیگران جوان، ترکیبی یکسان و قابل باور بوده و بازی‌های یک دست این نمایش، نشان‌دهنده هنر کارگردان آن است.

وی «مفیستو» را اثری درباره انتخاب‌های انسان در موقعیت‌های مختلف دانست و تأکید کرد: از دیگر ویژگی‌های جالب این نمایش، انتخاب متنی است که دارای تفکر سیاسی بوده و مفهوم انسان، جامعه و سیستم سیاسی را به چالش می‌کشد.

نویسنده نمایشنامه‌های «لطفا با مرگ من موافقت کنید» و «پوکه‌های برنجی»  با تأکید بر اهمیت فضاسازی در این نمایش افزود: فضاسازی مناسب این اثر، بستری برای معرفی حرفه‌ای چندین چهره جوان به عرصه تئاتر و اقدامی مهم و قابل احترام است.

وی با اشاره به ریتم مناسب نمایش و ارتباط مستمر تماشاگر با اثر به عنوان مهم‌ترین ویژگی «مفیستو»، ادامه داد: فراموش نکنیم که مفیستو، اثری است که اجرای آن سه ساعت به‌طول می‌انجامد و حفظ ریتم اجرا و تداوم ارتباط با تماشاگر از شاخصه‌های مهم آن به‌شمار می‌رود، این درحالی است که گاه شاهد اجراهایی  هستیم که حتی در زمان کوتاه نیم ساعته، موفق به ایجاد و حفظ این ویژگی‌ها نمی‌شوند.

این بازیگر تئاتر، پروژه بزرگ مجموعه تالار مولوی در حمایت از دانشجویان و فارغ‌الحصیلان جوان رشته تئاتر را اقدامی موثر در رشد فضای تئاتری کشور دانست و افزود: حمایت از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته از ضروریات رشد تئاتر در جامعه است که متأسفانه در سال‌های اخیر به فراموشی سپرده شده است و دکتر دلخواه با احیای این جریان موثر و اجرای نمایشی مبتنی بر رابطه استاد و دانشجو، گامی مهم در عرصه تئاتر کشور برداشته‌است.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با تأکید بر ضرورت پیروی دانشگاه‌های کشور از این الگو و ایجاد بستر تجربه برای دانشجویان، گفت: متأسفانه در حال‌حاضر بیشتر آثار نمایشی بر مبنای روابط فردی و خارج از اصول و نظامندی لازم شکل می‌گیرد، اما مفیستو اثری است جریان‌ساز و قائده‌مند که مراحل تولید آن شامل: اعلام فراخوان، استقبال چشمگیر دانشجویان برای حضور در آزمون ورودی و حضور برگزیدگان آزمون در تمرینات سخت و مداوم بوده که تولید یک اثر نمایشی ارزشمند را در‌پی داشته است.

وی در پایان تأکید کرد: به دکتر دلخواه و گروه خوبش که با توان و شوق بسیار فعالیت کرده و این شوق را به مخاطب انتقال می‌دهند، خسته نباشید می‌گویم.

گفتنی است؛ مفیستو نوشته آرین منوشکین با ترجمه ناصر حسینی‌مهر، اثری به کارگردانی مسعود دلخواه است که ساعت ۱۹ هر شب در مرکز تئاتر مولوی روی صحنه می‌رود.