آیین اختتامیه سی و دومین دوره‌ی مسابقات سراسری قرآن و عترت ویژه‌ی دانشجویان و چهارمین دوره‌ی مسابقات قرآن و عترت کارکنان و استادان در دانشگاه تهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان سی و دومین دوره‌ی مسابقات قرآن کریم ویژه‌ی دانشجویان و چهارمین دوره‌ی این مسابقات ویژه‌‌ی کارکنان و استادان دانشگاه تهران، روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۶، با حضور دکتر ایرجی، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دکتر سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، دکتر زارع چاهوکی، مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، دکتر معارف، رییس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران و جمعی از استادان، کارکنان و دانشجویان در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار گردید.
در این مراسم، دکتر سرسنگی به پیشرو بودن دانشگاه تهران در همه زمینه‌های علمی، فرهنگی، مذهبی و معرفتی اشاره کردند و بر لزوم توسعه و ترویج فعالیت‌های دینی در دانشگاه تاکید نمودند. یکی از نکاتی که ایشان بر آن تاکید داشتند و از اهتمام جدی دانشگاه تهران برای تحقق آن سخن گفتند، توسعه و ترویج فعالیت‌های دینی و معرفتی در دانشگاه است، چرا که به اعتقاد ایشان، یکی از راه‌های اصیل و اساسی که می‌تواند دانشگاه را به دانشگاه آرمانی اسلامی نزدیک کند و باعث کاهش ناهنجاری‌ها و رشد هنجارها و تعالی دانشجویان حتی بعد از فراغت از تحصیل باشد، پرداختن به فعالیت‌های دینی و معنوی جاری در دانشگاه است. ایشان به تعدد و تداوم برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه تهران در بازه زمانی یکساله اشاره داشتند و افزودند که برخی از این فعالیت‌ها توسط خود دانشجویان در کانون‌های فرهنگی به انجام می‌رسند و برخی دیگر نظیر همین مسابقات قرآنی به‌صورت ستادی و توسط دانشگاه برگزار می‌شود. ایشان بر این نکته تاکید داشتند که بسط و تاثیر معارف اسلامی در دانشگاه مستلزم حضور و شرکت هر سه قشر دانشجو، کارمند و اساتید حاضر در دانشگاه تهران است. معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه ابراز امیدواری کردند که با راه‌اندازی مدرسه مجازی قرآن، آموزش و ترویج معارف قرآنی در دانشگاه تقویت شود. دکتر سرسنگی، از انتشار نشریه‌ای تخصصی در حوزه‌ی قرآن و عترت خبر دادند که می‌تواند حلقه‌ی اتصال فعالین حوزه‌ی قرآنی و جامعه باشد و از برنامه‌های متعددی برای حمایت از برنامه‌های قرآنی سخن گفتند و افزودند که فعالیت‌های قرآنی باید در راس همه فعالیت‌های دانشگاهی باشد و این یک وظیفه‌ی انسانی و دینی است. باید حتی برای کسانی که با قرآن کمتر مانوس هستند نیز برنامه داشته باشیم، چرا که انس با قرآن می‌تواند حوزه‌های گوناگون زندگی نسل جوان و آینده‌ساز را نورانی و پر بار کند.
دکتر سرسنگی در ادامه ضمن ارائه گزارش مسابقات قرآن و عترت اعلام داشتند که مسابقات امسال در ۶ بخش و ۳۵ رشته در حوزه‌های آوایی، معارفی پژوهشی، ادبی، هنری و فناوری برگزار شد و حضور ۶۰۰ شرکت‌کننده دانشجو در بیش از ۹۰۰ نفر/ رشته نکته‌ی قابل توجه این دوره از مسابقات بود که حکایت از رشد ۱۵۰ درصدی شرکت‌کنندگان نسبت به سال گذشته دارد.

در ادامه دکتر معارف رییس دانشکده الهیات و معارف اسلامی به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان به بیان اهداف نزول قرآن پرداختند و با ارجاع به سخنان علامه طباطبایی بیان کردند که قرآن به دو دلیل نازل شد؛ یکی برای صحه گذاردن بر نبوت پیامبر اکرم و معجزه ایشان و دوم برای هدایت انسانها. ایشان بیان کردند که به زعم ما مسلمانها این دو هدف و به ویژه هدف هدایت انسان همچنان به قوت خود باقی‌ست و هنوز هم قرآن همه کائنات را برای مقابله و آوردن مانندی مثل قرآن فرا میخواند و هنوز هیچ هماوردی برای قرآن نیامده و نخواهد آمد. از دیگر سو قرآن کریم، همچنان مهمترین هادی بشریت است.
در ادامه دکتر ایرجی، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تشکر از معاونت فرهنگی دانشگاه تهران در برگزاری مطلوب برنامه‌های فرهنگی و حمایت از جشنواره‌های قرآنی و رضوی، پیشنهاد برگزاری اولین دوره مسابقات قرآن و عترت کارکنان دانشگاه‌های منطقه یک را به میزبانی دانشگاه تهران ارئه دادند. همچنین دکتر ایرجی افزودند که مسابقات استادان دانشگاه با هماهنگی نهادهای فعال در برگزاری جشنواره قرآن و عترت در حال پیگیری است. ایشان افزودند جشنواره‌های قرآنی باعث تعمیق پیوند بین دانشگاه و جامعه می‌شود. دکتر ایرجی با اشاره به دیرپایی و جلوه بیشتر فعالیت‌های مذهبی و دینی در بین سایر فعالیت‌های فرهنگی انجام گرفته در دانشگاه‌ها بر لزوم افزایش این فعالیت‌ها تاکید کردند و افزودند که جشنواره قرآنی برآیند فعالیت‌های مذهبی انجام گرفته در دانشگاه‌هاست.
در پایان مراسم از برگزیدگان مسابقات قرآن و عترت دانشجویان، کارکنان و استادان دانشگاه تهران با اهدای لوح و هدیه تقدیر گردید.

تصاویری از این مراسم: