مراسم رونمایی نقاشی دیواری صف سلام در باغ موزه نگارستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، مراسم رونمایی برجسته ترین نقاشی دیواری دوره قاجاریه (صف سلام فتحعلی شاه) در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد. در ابتدای مراسم دکتر نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران، ضمن قدردانی از زحمات افراد دخیل در امر مرمت این اثر برجسته، گفت: برای بازسازی و مرمت این اثر ارزشمند که یک اثر ملی فاخر است، زحمات بسیاری کشیده شده است که باید قدر دانسته شود، و همچنین با اشاره به اینکه هر کشوری به دنبال الگوسازی مناسب و ارائه و اشاعه آن به جامعه است گفت: وظیفه مراکز ملی هر کشوری است که در این جهت گام بردارند، لذا یکی از عمده‌ترین وظایف دانشگاه تهران الگوسازی برای جامعه است.
وی افزود: این الگو نه تنها در قالب برنامه‌های آموزشی، پژوهشی و دانش آموختگان است بلکه دستاوردها و اثرهای دیگری را نیز باید به جامعه القا کند که با اشاعه آن‌ها می‌توانیم شاهد ارتقا و توسعه هرچه بیشتر فرهنگ و توسعه تمدنی جامعه ایرانی باشیم.
دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران نیز با اشاره به اینکه این اثر نقاشی یکی از برجسته‌ترین نقاشی‌های دیواری است، گفت: دانشگاه تهران همچنان که در علم و دانش پیشتاز است در حوزه علم و فرهنگ هم فعالیت‌های چشمگیری دارد و اساساً یکی از معانی دانشگاه جامع این است که رشته‌های متفاوتی را دارد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران افزود: یک معنای دیگر دانشگاه جامع دانشگاهی است که دانشجویان آن از ابعاد مختلف مورد توجه واقع شوند و باید اظهار کنم بعد فرهنگی همواره در دانشگاه تهران دارای اهمیت بوده است و ما امیدواریم باغ موزه نگارستان با موقعیتی که دارد بتواند به‌عنوان یک مرکز بزرگ فرهنگی و هنری دانشگاهی وظیفه خود را انجام دهد.
آیدین آغداشلو، هنرمند برجسته کشور با اشاره به نقاشی صف سلام گفت: «این نقاشی از معدود نقاشی‌هایی است که باقی مانده است. خداوند را شاکرم که این نقاشی مرمت شد و با چاره اندیشی فرهنگیان مسئول از شکل چند تکه خود خارج و به نقاشی صف سلام فتحعلی‌شاهی تبدیل شده است.
ودر ادامه کلیپ مستند صف سلام، اجرای گروه موسیقی سوما و از هنرمندان و مسئولانی که این اثر را بازسازی و مرمت کرده‌اند تشکر و قدردانی شد.
گزارش تصویری: